REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES ekonomika atsigauna, bet jaunimas vargsta toliau

Jaunų žmonių nedarbas viršija 23 proc.

Eglė Merkytė, LRT radijas, LRT.lt

Europos Sąjungos socialinės padėties ataskaita rodo, kad jaučiamas tik nestiprus ekonomikos atsigavimas, o socialiniai skirtumai tarp euro zonos šalių vis dar išlieka neproporcingai dideli.

Tokią išvadą pateikusi Europos Komisija pirštu baksnoja į jaunimo nedarbo rodiklį – Europos Sąjungoje jis nemažėja ir išlieka perkopęs rekordinius 23 procentus.

Graikijoje šiuo metu nedirba 63 procentai jaunimo, o Vokietijoje tokių jaunuolių yra aštuonis kartus mažiau, nors abi šalys naudojasi bendra valiuta ir Briuselio pastangomis kartu su kitomis euro zonos valstybėmis juda link glaudesnio ekonominio ir finansinio bendradarbiavimo.

Komisija akcentuoja, kad dideli skirtumai tarp valstybių, plaukiančių vienu laivu, žalingi ir geriau gyvenančioms, ir sunkiau besiverčiančioms šalims. Paskutinė socialinė ataskaita rodo, kad ilgalaikio nedarbo lygis padidėjo daugelyje valstybių ir dabar yra didžiausias per visą Bendrijos istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2007 m. skurdas Europos Sąjungoje tik auga, o namų ūkių pajamos – mažėja. Todėl Komisija siūlo kurti sistemą, leisiančią kuo anksčiau identifikuoti atsirandančius darbo, skurdo lygio skirtumus tarp valstybių, taip pat sekti žmonių pajamas. Priimant sprendimus, valstybės raginamos intensyviau konsultuotis su darbdavių ir profesinių sąjungų atstovais.

Tačiau Europos Parlamentas kritikuoja tokius Komisijos siūlymus kaip nepakankamai ambicingus norint išspręsti dabartines socialines Europos problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų