REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Deividas Jursevičius, LRT radijo laida „60 minučių“, LRT.lt

Yra tikimybė, kad Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas toliau eis savo pareigas, sako iš LKF viceprezidento pareigų besitraukiantis Antanas Guoga.

REKLAMA
REKLAMA

„Apskritai yra kažkokia tikimybė, kad ir Arvydas Sabonis liks, ir Jonas Kazlauskas liks, ir aš liksiu. Visada yra kažkokia tikimybė“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ teigia A. Guoga.

REKLAMA

Tačiau, jo manymu, jei LKF palieka prezidentas, visa jo komanda turėtų elgtis taip pat. „Aš siūlyčiau visiems ir savo pavyzdžiu tą rodau. Jeigu prezidentas išeina, visi turi kristi su juo“, – įsitikinęs A. Guoga.

– Apie kokias pasitraukimo priežastis kalbėjo A. Sabonis? Turbūt tai būtų ir komentarai internete, ir ne tik jie?

– Man atrodo, labiausiai jam nepatiko, kad buvo tie straipsniai. Jis gal net tikėjosi, kad tai užsakomieji straipsniai, paminėjo tam tikras žiniasklaidos priemones. Jam buvo labai skaudu dėl „Basket News“ straipsnių. Aš neskaičiau – niekada neskaitau nei komentarų, nei straipsnių. Net nežinau, kas ten tokio buvo. Bet, kaip suprantu, buvo daug kritikos, ir treneriui kritikos. Tai įskaudino A. Sabonį.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė priežastis, kad mes to nesugebėjome kontroliuoti. Su J. Kazlausku ir A. Saboniu kalbėjome po čempionato per šventę, kai darėme balių. J. Kazlauskas irgi sakė, kad komandos vadovas turėtų kontroliuoti beveik visą spaudą, susirinkti, kai kažkas būna ir kai norima rašyti. Visi parodo vadovui ar spaudos atašė, ką nori rašyti, ir jis patvirtina, ar galima rašyti, ar ne. Jis norėjo tokio valdymo. Nežinau, ar tai įmanoma. Gal Kinijoje lengviau, Rusijoje, be abejo. Bet Lietuvoje turbūt būtų sunku duoti tokio saugumo. Jam nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau buvo sureaguota labai asmeniškai, tai labai jautru. Be abejo, yra kitų aplinkybių ir pačioje federacijoje – tam tikra trintis tarp personalo. Tai, kad Paulius Motiejūnas sėdėjo ant dviejų kėdžių, man atrodo, irgi sudarė tam tikrą įtampą.

– Tačiau kritika atsiranda tada, kai komandos žaidimas jos nusipelno. Lyg ir nieko naujo šiemet nebuvo.

– Aš irgi nesupratau šitų dalykų ir man keista, kad buvo tiek daug negatyvumo. Gal ta kritika ir padėjo, nes rezultatas buvo puikus. Tačiau treneris yra kitaip nusiteikęs, nenori to. Buvo kritikos ir pačiam treneriui. Reikia viską įvertinti, gerbti žmogaus sprendimą. Gal ir sveikata nėra idealiausia... Ir noras gyventi gerai...

REKLAMA

A. Sabonio įėjimas pačiu sunkiausiu momentu tikrai padėjo. Jis visada buvo šalia federacijos ir toliau liks šalia. Taip pat ir man labai geras metas judėti į priekį, siekti dar didesnių tikslų. Atėjau, kai krepšinio federacijoje buvo katastrofa ir kai nebuvo pinigų, negalėjome žaisti. Manau, kad prisidėjau, ir džiaugiuosi savo indėliu. Bet reikia žinoti, kada laikas judėti į priekį. Man atrodo, tai geras laikas federacijai atsinaujinti, gal priimti kitokio mąstymo jaunimo.

– Kokie dabar bus procedūriniai veiksmai? Taip paprastai A. Sabonis negali atsistatydinti – reikia visuotinio pritarimo?

REKLAMA

– Taip, jei jis yra parašęs pareiškimą. Man atrodo, kad ir treneris taip pat to prašys ar yra paprašęs. Aš taip pat judu į priekį. Gal ir kitiems nariams, ypač tiems, kurie ilgiau buvę, geras momentas judėti į priekį, kad federacija atsinaujintų iš esmės, jeigu ten taip negerai. Mes patys prikalbinome A. Sabonį ateiti vadovauti, bet taip negatyviai viskas išėjo.

– J. Kazlausko sutartis su LKF galioja iki 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Ar įmanoma taip paprastai ją nutraukti?

– Įmanoma. Jei abi šalys susitaria, jokių problemų nėra. Jei žmogus parašo prašymą išeiti iš darbo, negali nepatenkinti. Jei J. Kazlauskas turės noro, taip ir bus. Bet kas žino, šiandien visi išeina, rytoj visi grįš. Dėl to reikia dar turėti vilties. [...] Gal kažkas kitas viduje išsispręs šituo ėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokia tikimybė, kad treneris J. Kazlauskas liks ir toliau vadovauti rinktinei?

– Apskritai yra kažkokia tikimybė, kad ir A. Sabonis liks, ir J. Kazlauskas liks, ir aš liksiu. Visada yra kažkokia tikimybė. Gal kažkas pasikeis, kažkaip kitaip saulė pakils. Tikrai yra tikimybė, nemanau, kad čia viskas taip baigta. Šiandien yra taip. Jeigu A. Sabonis nusprendė trauktis, manau, reikia visai komandai trauktis kartu su juo. Nemanau, kad būtų adekvatu nesitraukti visiems, nes yra kažkokia gili problema ir reikia visiems ją spręsti.

Aš asmeniškai tikrai jau padariau savo darbą ir džiaugiuosi, kad nebereikės būti posėdžiuose ir jausti įtampos priimant kažkokią kritiką. Manau, kad mano darbas padarytas. Nesu krepšinio specialistas, nesu krepšininkas. Tiesiog myliu krepšinį, esu fanas, esu rėmėjas ir liksiu tokiame vaidmenyje.

REKLAMA

– Kas galėtų tinkamai eiti LKF prezidento pareigas?

– Truputį per anksti. Reikia žiūrėti į žmones, kurie turi kvalifikaciją, nepriekaištingą reputaciją. Labai svarbu, kad krepšinio federacija liktų labai skaidri ir būtų pavyzdys visai mūsų tautai. Iki šiol, bent kiek aš žinau, tikrai taip buvo. Labai svarbu, kad taip liktų ir kad tie žmonės būtų pavyzdys visiems kitiems. A. Sabonis šitą vaidmenį atliko puikiai, buvo didžiulis autoritetas ir man, ir visiems. Be jo šitai komandai tęsti darbo neįmanoma. Turi ateiti nauja komanda su savo idėjomis, savo žmonėmis ir vykdyti planus. A. Sabonis turi ir Kauno „Žalgiryje“ daug reikalų, ir P. Motiejūnas. Man atrodo, visi turi. Ir Mindaugas Balčiūnas, jeigu trauksis. Visi turi, ką veikti.

– M. Balčiūnas irgi prakalbo apie pasitraukimą?

– Nežinau. Aš jam irgi siūlau. Tai būtų geras momentas išeiti, siūlyčiau visiems ir savo pavyzdžiu tai rodau. Jeigu prezidentas išeina, visi turi kristi su juo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų