REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 3 d., ketvirtadienį, 11.00 val. VU Matematikos ir informatikos fakultete (Didlaukio g. 47, Vilnius) įrengtoje laboratorijoje bus demonstruojama, kaip veikia „LituanicaSAT-1“ palydovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmasis viešas veikiančio palydovo modelio pristatymas – dar šį mėnesį palydovas bus išsiųstas į JAV, sakoma Vilniaus universiteto pranešime.

REKLAMA

Pristatymo metu bus demonstruojama, kaip veikia ryšio su palydovu užtikrinimo įranga nuotoliniu būdu, ir paaiškinta, kaip bus palaikomas ryšys su palydovu, skriejančiu Žemės orbita.

Taip pat pirmą kartą bus pristatytas pilnai sukomplektuotas palydovo prototipas, išbandytos pagrindines jo gyvybines funkcijas užtikrinančios sistemos.

Į kosmosą palydovas „LituanicaSAT-1“ bus paleistas gruodžio 8 d. iš Volopo salos skrydžių centro, JAV, per Tarptautinę kosminę stotį, bendradarbiaujant su NASA.

REKLAMA
REKLAMA

„LituanicaSAT-1“ palydovą kuria daugiau nei 30 narių komanda, sudaryta iš įvairių sričių aukštos kvalifikacijos specialistų, jaunų lietuvių mokslininkų, inžinierių, fizikų, programuotojų, gyvenančių ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Vilniaus universitetui bendradarbiaujant su VšĮ „Inovatyvūs inžineriniai projektai“ į Žemės orbitą paleistas palydovas „LituanicaSAT-1“ atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus, išbandys lietuvių sukurtas technologijas ir testuos alternatyvius energijos šaltinius ekstremaliomis sąlygomis, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų