REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba: galime visiškai uždrausti lietuviškų pieno produktų importą

Lietuviškų maisto produktų kontrolės rezultatai – nepatenkinami (atnaujinta 13.42)

 

Rusija ketina dar griežčiau kontroliuoti importuojamų lietuviškų pieno produktų kokybę. Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba („Rospotrebnadzor“) to paprašė Rusijos muitinės tarnybos.

 

„Iš esmės tai paskutinė priemonė, kurios galima imtis, prieš visiškai uždraudžiant šių produktų įvežimą į Rusijos rinką“, - agentūrai „Interfax“ trečiadienį pareiškė tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka.

„Lietuviškų maisto produktų kontrolės rezultatai buvo nepatenkinami. Todėl šiandien nusiuntėme Federalinei muitinės tarnybai raštą, kuriame nurodėme, jog dideli lietuviškų produktų kiekiai vartotojų teisių apsaugos požiūriu kelia didelę sanitarinę ir epidemiologinę riziką“, - pareiškė jis.

„Rizika susijusi su produktų užteršimu mikrobiologinės kilmės teršalais, taip pat su daugybe pažeidimų, susijusių su vartotojų klaidinimu“, - pareiškė „Rospotrebnadzor“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, Lietuva pastaraisiais metais didino pieno produktų tiekimą į Rusiją. Tuo pat metu galvijų skaičius Lietuvoje mažėjo ir šalis pirko pieno miltelius užsienyje.

REKLAMA

„Tai galioja visiems Lietuvos tiekėjams, kurie tiekia į Rusiją pieno produktus“, - pareiškė G.Oniščenka.

Anot jo, tikrinant pasienio punktuose, Muitinės tarnybos prašoma ypač tikrinti saugojimo ir gabenimo sąlygas, galiojimo laikotarpį ir ženklinimą, ar nepažeistos pakuotės, o jei būtina, atlikti objektyvius tyrimus.

Rugsėjo 28 dieną G.Oniščenka pareiškė, kad Rusijos sanitarinė tarnyba turi naujų priekaištų dėl lietuviškų pieno produktų kokybės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų