REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 3-4 d. Vilniuje Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba surengs tarptautinę konferenciją „Prioritetinės vartotojų teisių apsaugos kryptys Europos Sąjungoje: vartotojų žalos atlyginimas“. Jos metu bus diskutuojama, kokių veiksmų reikėtų imtis, siekiant, kad vartotojų žalos atlyginimas taptų efektyvesnis ir patrauklesnis vartotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje Europos vartotojų politiką formuojantys asmenys, ją įgyvendinantys tarnautojai, teisininkai, mokslininkai, vartotojų ir verslininkų atstovai, kiti suinteresuoti asmenys aptars vartotojų žalos atlyginimo instrumentų ir procedūrų svarbą visai Europos Sąjungos (ES) vartotojų teisių apsaugos sistemai, šių instrumentų ar procedūrų plėtrą ir numatomas ateities perspektyvas.

REKLAMA

„Šiandien vartotojas yra aktyvus rinkos dalyvis. Jis žino pagrindines savo teises ir pareigas, žino kur kreiptis, esant vartotojų teisių pažeidimams. Vis dėlto vartotojas išlieka ta silpnesnioji sutarties šalis, kuriai dažnai reikia pagalbos, ypač susidūrus su pardavėju ar paslaugos teikėju iš kitos valstybės narės. Todėl turime nuolat ieškoti būdų, kaip geriau apginti europiečių teises“, – pažymi teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos metu bus aptartas vartotojų žalos atlyginimas ES: valstybių narių patirtis, įžvalgos ir pasirinkimas, naujai priimtų ES teisės aktų – Direktyvos dėl alternatyvaus vartotojų ginčų sprendimo (AGS) ir Reglamento dėl elektroninio vartotojų ginčų sprendimo (EGS), įtvirtinančių paprastus, greitus ir nebrangius būdus ne teisme spręsti vartotojų ir komercinės veiklos subjektų ginčus, poveikis vidaus rinkai ir ES valstybių narių nacionalinei teisei. Vyks diskusijos dėl AGS ir EGS taikymo tarpvalstybiniuose ir internetiniuose ginčuose – bus aptarti praktiniai pavyzdžiai, individualūs vartotojų ieškiniai, kolektyvinis vartotojų žalos atlyginimas ES, vartotojų žalos atlyginimo procedūros, kurias vykdo vartotojų asociacijos ir valstybės institucijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokio pobūdžio konferencija Lietuvoje vyks pirmą kartą. Konferencijoje dalyvaus teisingumo ministras J. Bernatonis ir Europos Komisijos (EK) Vartotojų reikalų komisaras Neven Mimica. Konferencijoje taip pat dalyvaus Sveikatos ir vartotojų generalinio direktorato (DG SANCO), Teisingumo generalinio direktorato (DG JUSTICE) ir Europos vartotojų organizacijos (BEUC) atstovai, ES valstybių narių delegacijos, atstovaujančios kompetentingas nacionalines valstybių institucijas, vartotojų ir verslo asociacijų nariai, teismų ir advokatūros atstovai, akademinės visuomenės nariai.

Tarptautinė konferencija „Prioritetinės vartotojų teisių apsaugos kryptys Europos Sąjungoje: vartotojų žalos atlyginimas“ organizuojama bendradarbiaujant su EK ir Europos vartotojų centru Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų