REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lidija Jankauskienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt Spalio pirmąją minimą Pagyvenusių žmonių dieną Kuršėnų senjorai šventė kartu su aktore Agne Gregorauskaite.

REKLAMA
REKLAMA

Bernardo Brazdžionio eilėmis susitikimą su savo mamos – garsios aktorės ir režisierės Kaziimieros Kymantaitės kraštiečiais pradėjo aktorė Agnė Gregorauskaitė. Bemaž 200 vaidmenų teatre ir kine sukūrusi aktorė dalijosi prisiminimais apie savo motiną, rodė ištraukas iš suvaidintų spektaklių, skaitė eiles, kartu su Kuršėnų mėgėjų teatro „Mozaika“ aktoriais vaidino ištrauką iš garsios Boriso Dauguviečio pjesės „Žaldokynė“, linkėjo ir sulaukus garbaus amžiaus neprarasti optimizmo ir būti oriems.

REKLAMA

„Nepavydėti, nepykti, nekaupti pykčio širdyje, greitai stengtis išmesti blogas emocijas, nes blogos emocijos tau gal nekris ant sąžinės ir tavo likimo, bet, neduok Dieve, atsilieps tavo anūkams“, – įspėjo aktorė Agnė Gregorauskaitė. Į kultūros centrą paminėti Pagyvenusių žmonių dienos susirinkę kuršėniškiai ir aplinkinių kaimų gyventojai 75-metį šiemet švenčiančiai aktorei įteikė duonos kepalą ir obuolių pintinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuostabu, kad Agnė Gregorauskaitė nepamiršta savo mamos tėviškės, Kuršėnų, ir mums atneša nepaprastą šilumą“, – viešnia džiaugėsi šventės dalyvė.

„Su tokiais žmonėmis labai įdomu pabendrauti, išgirsti jų pragyventą kelią, maloniai pabūti kartu“, – tikino į šventę atkeliavęs vyriškis.

Šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno per pusę milijono žmonių, kurių amžius siekė 65-erius ir daugiau metų. Senjorai sudaro apie penktadalį visų šalies gyventojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų