REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VKTI kartu su policijos pareigūnais kelyje „Via Baltica“ vykdė prevencinę priemonę, kurios metu tikrino Lietuvos Respublikoje ir užsienio valstybėse registruotas transporto priemones, vežančias krovinius vidaus ir (ar) tarptautiniais maršrutais.

REKLAMA
REKLAMA

Inspekcijos Kauno ir Panevėžio regionų departamentų pareigūnai prevencinės priemonės metu patikrino 106 krovinines transporto priemones. Iš visų patikrintų krovininių transporto priemonių 46 transporto priemonėms nustatyti: 62 vairavimo ir poilsio režimo bei apskaitos vedimo pažeidimai, 4 techninės būklės trūkumai, 2 vairavimo ir poilsio režimo apskaitos vedimo apgaulės būdu pažeidimai. Taip pat 12 krovininių transporto priemonių vairuotojams buvo laikinai paimti transporto priemonių registracijos dokumentai ir uždrausta važiuoti toliau, kol bus pašalinti nustatyti pažeidimai.

REKLAMA

Panevėžio ir Marijampolės apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai vykdytos prevencinės priemonės metu nustatė: 8 saugos diržų nenaudojimo, 5 kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymo pažeidimus, 4 transporto priemonių vairavimo be privalomosios techninės apžiūros ir naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, neturint „laisvų rankų“ įrangos, 3 transporto priemonės savininko ar valdytojo naudotojo mokesčio nesumokėjimo ir transporto priemonių vairavimo neapsidraudus civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu pažeidimus, 1 įregistruotų, perregistruotų arba išregistruotų transporto priemonių vairavimo be valstybinio numerio ženklo, lenkimo taisyklių, nustatyto greičio viršijimo daugiau kaip 10 km/val. iki 20 km/val., nustatyto greičio viršijimo daugiau kaip 20 km/val. iki 30 km/val. pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos duomenimis, per savaitę kelyje „Via Baltica“ įvyko 3 eismo įvykiai. Juose žmonės nenukentėjo. Nuo šių metų pradžios iki rugsėjo 25-osios šiame kelyje užregistruoti 172 eismo įvykiai, daugiausia (72 įvykiai) kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai. Per 41 eismo įvykį nukentėjo žmonės: 10 eismo dalyvių žuvo, 47 buvo sužeisti. Jau minėtame kelyje A5 žuvo 8 žmonės ir 23 buvo sužeisti. Keliuose A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai ir A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga žuvo po 1 eismo dalyvį (krovininės transporto priemonės keleivis ir dviračio vairuotoja).

Šaltinis: vkti.gov.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų