REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šilutės būstas“ prašo sumokėti už kaimyno balkono remontą

Stasys BIELSKIS

Šį mėnesį visų Šilutės miesto Lietuvininkų gatvės namo Nr. 16 butų savininkai iš „Šilutės būsto“ bendrovės gavo sąskaitas, kuriose atsirado tokia eilutė: „Atlikti darbai avansu – 189,37 Lt“.

„Tame name yra penki butai, ir tik vienintelis balkonas, priklausantis ketvirtam butui, esančiam antrame aukšte. Kodėl pastatą administruojanti įmonė paprašė sumokėti už vieno buto savininkui priklausantį balkoną visų namo gyventojų?“, - piktinosi į „Šilokarčemos“ redakciją atvykęs ir rodydamas sąskaitą 3-iojo buto savininkas Valdemaras Stanikas.

Po balkonu yra durys į šiame name veikiančią parduotuvę „Airiški rūbai“. V. Stanikas svarstė, kad gal iš to balkono kas nors nukrito ant į parduotuvę ėjusio žmogaus, gal jis tapo nebesaugus, todėl tos parduotuvės savininkė ir paprašė „Šilutės būsto“ jį suremontuoti. V. Staniko teigimu, šitai prekybininkei tame name priklauso trys butai, iš jų ir tas butas su balkonu. Jis nežino, kokio dydžio sąskaitą ji gavo, bet jo kaimynas p. Jakubėnas verčiamas šį mėnesį mokėti tiek pat kaip ir jis – 189,37 Lt.

„Ji turi parduotuvę, tai ir tegul tvarko tą savo balkoną, kad pirkėjams niekas nekristų ant galvų, - piktinosi V. Stanikas. – Kodėl kaimynai turi už ją mokėti? „Šilutės būsto“ vadybininkė sakė, kad dar ir kitą mėnesį gausiu tokią pat sąskaitą, nes balkono remontas kainavo beveik 1 900 litų. Aš taip nepaliksiu, jeigu teisybės nerasiu Šilutėje, kreipsiuosi į aukštesnes institucijas“.

REKLAMA
REKLAMA

O kas iš tikrųjų yra teisus šitoje situacijoje? Šilutės r. savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjas Sigitas Šeputis „Šilokarčemai‘ paaiškino, kad daugiabučių namų balkonai, kaip ir išorinės namo sienos, stogas, laiptinės ir t.t., yra vadinami bendrojo naudojimo objektais, todėl už jų remontą privalo mokėti visi namo gyventojai.

REKLAMA

„Nesvarbu, kurią, pvz., rūsio dalį remontuoja, vis tiek reikia mokėti iš tų visų bendrojo naudojimo objektų priežiūros pinigų, - sakė S. Šeputis. – LR Vyriausybės nutarime ir Savivaldybės tarybos patvirtintame sprendime aiškiai parašyta, kad balkonai yra bendrojo naudojimo objektai. Tai kas, kad visame name jis tėra tik vienas... Net ir buto plane balkonai nebūna pažymėti“.

P.S. Dėl tokio Vyriausybės nutarimo logiškumo būtų galima ir ginčytis. Tai jeigu balkonas yra bendrojo naudojimo objektas, kodėl jis nenaudojamas visų namo gyventojų reikmėms? Priešingai, balkone šeiminkauja vien tik buto savininkas ir daro jame ką tik nori – sienas dažo, apšiltina, gėles ar net daržoves augina ir pan.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų