REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų frakcija dėl Generalinės prokuratūros ataskaitos Seime dar nėra apsisprendusi, LRT radijui sako premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl prokuratūros ataskaitos Seime dar nėra apsispręsta, šiandien kaip tik frakcijoje šitas klausimas bus svarstomas“, – teigia A. Butkevičius.

REKLAMA

Seimas antradienį planuoja antrą kartą svarstyti nutarimo projektą, kuriuo siūloma nepritarti Generalinės prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitai.

A. Butkevičiaus manymu, kritika, išsakyta generalinio prokuroro Dariaus Valio atžvilgiu, yra teisinga. „Generalinis prokuroras buvo atėjęs į frakciją [...] ir išsakė tam tikras mintis, kad per tą trumpą laikotarpį, reforma, kurią jis pradėjo įgyvendinti, dar nėra baigta, dėl reformos įgyvendinimo jis susilaukė didžiulio pasipriešinimo“, – sako Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kategoriški sprendimai teisėsaugos sistemoje, A. Butkevičiaus nuomone, nereikalingi.

„Parlamentinė kontrolė yra reikalinga, bet, manau, nereikėtų iš karto priimti labai stiprių, kategoriškų sprendimų, visuomenėje sukeliant didžiulį nepasitikėjimą teisėsaugos sistema“, – tvirtina Vyriausybės vadovas.

Pavasarį Seimas sukritikavo generalinio prokuroro veiklą ir ataskaitai nepritarė. D. Valys prokuratūros pertvarką įvardija kaip vieną didžiausių pasiekimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų