REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina Mitkaitė, LRT radijas, LRT.lt Teisėjams ir valstybės tarnautojams atkuriami neteisėtai per krizę sumažinti atlyginimai. Tai padaryti nuo antradienio Vyriausybę yra įpareigojęs Konstitucinis Teismas. Tačiau algos atkuriamos tik iš dalies – jos nebus tokios, kokios buvo iki 2009-tųjų. Šiemet tam prireiks kiek daugiau nei 30 milijonų litų.

Teisėjai, valstybės tarnautojai, tarp jų ir statutiniai pareigūnai –kaip muitininkai ar gaisrininkai, nuo šio mėnesio turėtų gauti didesnes algas, tačiau jos nebus visiškai tokios pačios, kokios buvo iki 2009-ųjų. Pagal Konstitucinio Teismo nutarimą, Vyriausybė atkuria tą atlyginimo dalį, kuri priklauso nuo einamų pareigų ir kvalifikacijos. Per sunkmetį sumažinta bazinė alga lieka tokia pati.

Pasak Finansų ministerijos, atlyginimams atkurti iki metų pabaigos prireiks daugiau nei 30 milijonų litų. Nuo kitų metų grąžinti tą pačią atlyginimo dalį numatyta ir pagal darbo sutartis biudžetinėse įstaigose dirbantiems žmonėms, kuriems dėl sunkmečio algos buvo sumažintos. Tai daugiausiai vadovaujamas pareigas einantys pedagogai, sveikatos priežiūros specialistai, socialiniai bei kultūros darbuotojai.

Kitų metų biudžeto projekte visų viešojo sektoriaus darbuotojų algoms atkurti numatyta skirti daugiau nei 200 milijonų litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų