REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Adamkus: K. Bobelis visą laiką dėjo pastangas, kad būtų nepripažinta Lietuvos okupacija

Pirmadienį mirė daktaras ir ilgametis Seimo narys K. Bobelis

Pirmadienį miręs politikas Kazys Bobelis gyvendamas Jungtinėse Valstijose dėjo visas pastangas, kad Vašingtonas nepripažintų Lietuvos okupacijos, sako kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Sovietų okupacijos metais JAV taip pat gyvenęs prezidentas sakė, kad K.Bobelis buvo vienas iš lietuvių išeivijos vadovų ir aktyviai užsiėmė visuomenine bei politine veikla.

REKLAMA

"Jis visą laiką dėjo visas pastangas, kad Lietuvos okupacija būtų nepripažinta", - LRT radijui pirmadienį sakė V.Adamkus.

"Lietuva neteko doro lietuvio, kuris mylėjo Lietuvą, nuo pat jaunystės dienų skyrė dėmesį, darbą, ir net rizikavo savo laisve vokiečių okupacijos metais", - kalbėjo prezidentas.

Buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas pažymėjo, jo dalyvaudamas politinėje veikloje Lietuvoje K.Bobelis išsiskyrė tvirtu charakteriu ir padėjo sprendžiant užsienio politikos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Per tuos kelioliką metų kai buvo renkamas Seimo nariu, jis pasireiškė visokeriopai. Jis turėjo savo tvirtą nuomonę dėl vienokių ar kitokių klausimų. Kartai su juo buvo galima nesutikti, bet vistiek reikėjo gerbti šio žmogaus poziciją ir įsiklausyti į jo nuomonę. Pasiginčijus su juo buvo aiškiau, kaip reikia spręsti vieną ar kitą klausimą", - BNS sakė Č.Juršėnas.

"Jis turėjo didelį tarptautinė veiklos patyrimą, mokėjo kelias užsienio kalbas. Dar norėčiau pabrėžti, kad jis turėjo daug draugų ir pažįstamų ir Jungtinėse Valstijose, ir Vakarų Europoje, todėl ginti Lietuvos reikalus, padėti išspręsti Lietuvos reikalus tarptautinėje arenoje jis, sakyčiau, buvo tinkamiausias žmogus iš daugelio mūsų naujųjų Lietuvos parlamentarų", - kalbėjo buvęs parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Č.Juršėnas, pabrėžė, kad K.Bobelis "tikrai nuosekliai ir energingai vedė Lietuvos laisvės bylą".

K.Bobelis pirmadienio rytą mirė Jungtinėse Valstijose, atsisveikinimas su velioniu vyks Floridos valstijoje ir Čikagoje.

Kaune gimęs K.Bobelis iš Lietuvos pasitraukė Antrojo pasaulinio karo metais, 1949 metais persikėlė į Jungtines Valstijas.

Lietuvos išlaisvinimo iš sovietų okupacijos siekusiam VLIK K.Bobelis vadovavo 1979-1992 metais. Europos saugumo ir bendradarbiavimo konferencijose aštuntame ir devintame dešimtmečiuose jis gynė Lietuvos laisvės reikalus.

REKLAMA

1992 metais K.Bobelis grįžo į Lietuvą, keturis kartus buvo išrinktas į Seimą kaip Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos, o vėliau Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos kandidatas. 1997 metais politikas dalyvavo Lietuvos prezidento rinkimuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų