REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Kubilius: valdžia jau ėmė galvoti, kad jūra iki kelių

Aplinkos ministras V. Mazuronis ir krašto apsaugos ministras J. Olekas aiškinsis dėl švenčių

Vytenis Radžiūnas, LRT.lt

„Vadinamieji gamtosaugininkų baliai karinėse teritorijose yra akivaizdus įrodymas, kad ši valdžia, galbūt užburta tariamai aukštų reitingų, jau ėmė galvoti, kad jūra iki kelių ir viskas galima. Galima kelti balius karinėse teritorijose, leisti tam pinigus, alkoholis gali lietis upėmis“, – tvirtina Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Antradienį aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas kviečiami iš Seimo tribūnos paaiškinti, kieno iniciatyva bei leidimu ir kodėl būtent karinėje teritorijoje Panevėžio rajone surengtas pramoginis Aplinkos ministerijos renginys.

„Mums tokia praktika nepriimtina ir reikalaujame ministrų atsakomybės už tokius dalykus. Mes bandome tam užkirsti kelią, nes galėtume prognozuoti, kad tokia praktika ir toliau bus paplitusi“, – pirmadienio spaudos konferencijoje sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimt parlamentarų teiraujasi, už kokias lėšas buvo surengta minėta šventė ir kiek tam buvo panaudota biudžeto lėšų.

Savo ruožtu V. Mazuronis žiniasklaidoje jau yra teigęs, kad Pajuosčio karinė bazė – beveik nenaudojama, o aplinkosaugininkų renginys nėra pirmasis toje teritorijoje.

REKLAMA

Aplinkos viceministras Almantas Petkus įsitikinęs, kad pateikta informacija buvo šaržuota. Pasak jo, tai tik 23-ią kartą vykstantis aplinkos apsaugos departamentų sąskrydis, kuris kiekvienais metais vyksta kitoje vietoje. Jis patikino, kad „alkoholis buvo vartojamas tik per paskutinę dalį, kuri prasidėjo tik po 20 val.“, o alkoholis pirktas už pačių dalyvių pinigus.

Anot A. Petkaus, kiek renginys kainavo ir iš kieno pinigų apmokėta, skaičiai dar tikslinami. Tačiau, anot viceministro, iš pačių dalyvių mokesčio buvo surinkta apie 14 tūkst. Lt, o ministerija skyrė 40 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų