REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterių pramonėje jau seniai galioja taisyklė: negali sugalvoti nieko inovatyvaus, nusipirk jau paruoštą arba nuplagijuok ir ruoškis gintis teisme. Netgi IT gigantai priversti įsigyti aktyvų sau naujose veiklos srityse, nors per porą metų galėjo tai sugalvoti patys. Tačiau kaip jau žinome, laikas – pinigai, o tai reiškia, kad laimėti laiko galima, sumokėjus inovacijų autoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Procesorių gamintojos „Intel“ padalinys „Intel Capital“, kuris užsiima investavimu, neseniai pranešė, kad finansiškai parems kanadiečių dėvimų kompiuterių gamintoją „Recon Instruments“. Ši bendrovė nuo 2008 metų užsiima išmaniųjų akinių kūrimu. Jie turi mobilų ekraną, daugybę daviklių, mikrofoną ir bazines komunikacijos priemones – „Bluetooth 4.0“ ir „Wi-Fi“.

REKLAMA

Kiek „Intel Capital“ investavo į „Recon Instruments“, šiuo metu nežinoma, bet kanadiečių firma iš džiaugsmo jau spėjo pranešti, kad jos akinius „Jet galima įsigyti su 100 dolerių nuolaida.

Reikia pažymėti, kad minėti akiniai turi 2 branduolių procesorių „ARM Cortex-A9“, o jų bazinė kaina sudaro 599 JAV dolerius. Neseniai kompanija „Intel“ anonsavo procesorius „Quark“, kurie taip pat gali būti naudojami dėvimuose kompiuteriuose, taigi „Recon Instruments gali gauti dar vieną alternatyvią platformą savo išmaniesiems akiniams.

Jei tikėtume „Intel atstovų paatviravimais, kompanija labai domisi dėvimų kompiuterių segmentu, ir „draugystė“ su pripažintais šios srities ekspertais – tai jau pusė nužingsniuoto kelio naujame rinkos segmente.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų