REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Panevėžio "Ekranas" savo žiūrovų akivaizdoje pasiekė pergalę prieš svečius iš Gargždų - "Bangos" ekipą. Ekraniečių pergalę lėmė D. Djenič ir E. Varno įvarčiai. Tiesa, susitikime ekraniečiai turėjo ir praradimų, kai rungtynių pabaigoje už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas V. Slavickas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių "Ekrano" treneris Valdas Dambrauskas sakė, kad pergale džiaugtis laiko nebus, kadangi jau trečiadienį komandos laukia išvyka į Šiaulius. Ten panevėžiečiai LFF taurės aštuntfinalyje pečius surems su aikštės šeimininkais - "Šiaulių" futbolininkais. Kalbėdamas apie pergalingą mačą prieš "Bangą" strategas gyrė gerą komandos gynybą, tačiau apgailestavo, kad šiose rungtynėse žaidėjai prisirinko kortelių, kurių buvo galima ir išvengti.

REKLAMA

- Valdai, kaip galėtumėte įvertinti rungtynes? Ar komanda demonstravo tokį futbolą, kokio iš vyrų reikalavote?

- Labai sunku demonstruoti gerą žaidimą. Kaip bebūtų, tai trečios rungtynės per savaitę ir šiandien tas pasijautė. Trūko labai ir to šviežumo, ir greičio, ir vikrumo. Atsistatyti, kai žaidžiamos trys rungtynės per savaitę yra sudėtinga. Tą žinojome. Aišku, džiugina tai, kad pavyko nugalėti. Tačiau žinome, kad trečiadienį laukia rungtynės su "Šiauliais", o šeštadienį su "Sūduva". Vėl per penkias dienas trejos rungtynės. Atsistatyti labai sunku. Mokslo yra įrodyta, kad per dvi dienas nuo rungtynių iki rungtynių atsistatyti yra neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

- Turbūt džiugina ne tik pasiekta pergalė, bet ir tai, jog pagaliau pavyko pasižymėti ir Dejan?

- Laimėtos rungtynės ir pirmas Dejan įvartis tikrai malonus derinys. Džiugu vėl prisiminti, kaip atrodo trys taškai.

- Ar galima sakyti, kad šiandien aikštėje žaidė stipriausia sudėtis?

- Komandoje turime 24 žaidėjus. Kuo toliau, tuo labiau tampa aišku, kad ta sudėtis tampa lygesnė, nei buvo sezono pradžioje. Jaunimas irgi kažkiek pasitempė. Norisi visiems suteikti šansą. Žinoma, rotuoti sudėtį verčia ir tas rungtynių tvarkaraštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ne tik D. Djenič debiutavo savo pirmuoju įvarčiu, bet ir K. Timofejevas pirmą kartą pasirodė A lygoje šiame sezone. Kaip jo pasirodymą vertinate?

- Jeigu puolėją vertini tada, kai jis įmuša įvartį, tai vartininką vertini tuomet, kai jis nepraleidžia įvarčių. Kornelijus įvarčio nepraleido. Vadinasi jis sužaidė geras rungtynes. Tačiau, manau, kad ir visa komanda gynyboje sužaidė labai neblogai. "Banga" tikrai neturėjo nei vieno pavojingo momento prie mūsų vartų.

- Šiandien buvo ir bereikalingų geltonų kortelių. A. Ribokas nubaustas už smūgį po švilpuko, V. Slavickas taip pat užsidirbo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštę. Kaip galite pakomentuoti šiuos žaidėjų veiksmus?

REKLAMA

- A. Riboko atveju galbūt kažkiek atsakomybės pritrūko, bet tai yra futbolas. Be geltonų ir raudonų kortelių jo nebūna. Aišku, gaila, kad kai kurie žaidėjai dėl tų kortelių turės praleisti kitas rungtynes. Tačiau, pasikartosiu, tai yra futbolas. Belieka ruoštis kitoms rungtynėms, nežiūrint į tai, kokie nuostoliai patirti šiandien.

- Kokia svarba LFF taurės rungtynių su "Šiauliais"?

- Tai labai svarbios rungtynės. Kiekvienos jos yra labai svarbios. Norisi pabaigti sezoną taip, kad kitais metais lauktų taurės pusfinalis. Tikrai rimtai žiūrėsime ir rimtai ruošimės toms rungtynėms. Nors pasiruošti joms teturime dvi dienas.

REKLAMA

- Užteks jėgų?

- Turėtų.

Po sekmadienio susitikimo su "Ekranu", "Bangos" vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas tvirtino, kad mėlynai raudoni jiems primetė savo žaidimą, o ypač gerai savo darbą atliko panevėžiečių gynybos linija. Pasak stratego, tikslus įveikti "Ekraną" teks atidėti kitiems metams.

"Visada, kai pralaimi, mintys nėra pačios džiugiausios. Mūsų problema šiandien buvo aikštės vidurys. "Ekranas" mums visiškai nesuteikė laisvės ten. Jie gynėsi kompaktiškai, pasiaukojančiai ir uždengė mūsų zonas. Patys į vartus mušėme gal tik tris, keturis kartus. Pažiūrėjome statistiką atakų, skersų kamuolių. Kai muši tik tiek, nėra ko tikėtis. Aišku, antrame kėlinyje padarėme šiokias tokia korekcijas. Pakeitėme vieną žaidėją. Galvojome, kad jis įneš šviežumo, kažkur pradės laikytis kamuolys. Vertinant abu kėlinius, galbūt antras kėlinys buvo šiek tiek geresnis. Geriau laikėme kamuolį. Tačiau bendrai nuotaikos nekokios. Norėjome "Ekranui" įkąsti, žinome, kokios nuotaikos varžovų komandoje paskutiniu metu vyrauja. Tačiau šiandien laimėti nepavyko. Atidėsime šį tikslą kitiems metams. "Ekrano" vartininkas, kuris šiemet pirmą kartą stovėjo vartuose sužaidė "ant nulio". Žinojome, kad reikia bandyti mušti ir pramušti jį, tačiau K. Timofejevas - šaunuolis. Sužaidė gerai. O šiaip žaidėme taip, kaip mums leido varžovas, o "Ekranas" dengė visas zonas ir visiškai neprisileido mūsų prie vartų. Tačiau liūdėti neturime laiko, nes trečiadienį laukia LFF Taurės mūšis" - po mačo mintimis dalijosi "Bangos" ekipos vyr. treneris Mindaugas Čepas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų