REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugsėjo 28d. Vaiko Širdies Asociacija uostamiestyje organizavo ,,Vaiko širdies dieną“, skirtą Pasaulinei širdies dienai paminėti. Renginio tikslas - padėkoti medikams, ypatingai kardiologams ir kardiochirurgams bei atkreipti visuomenės dėmesį į vaikus, augančius su širdies ligomis. Šiemet Pasaulio širdies organizacija ragina atkreipti dėmesį į vaikus, sergančius širdies ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet Lietuvoje yra atliekama apie 250 ypač sudėtingų širdies operacijų kūdikiams ir vaikams. Medikai dovanoja jiems galimybę augti ir užaugti, mylėti. ,,Vaiko širdies dienoje” dalyvavę Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovai skatino domėtis ir rūpintis savo sveikata. Šventiniame koncerte prie Klaipėdos Akropolio dalyvavo St.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestras (vad.Z.Šimkus), Lauros studija iš Šiaulių, dainuojamosios poezijos duetas Žydrė ir Liuda, vaikų šokių kolektyvas ,,Junga”(vad. I. Stankevičienė), visus susirinkusius įspūdingai pasveikino gausus pajūrio baikerių būrys. ,,Likimo nuskriaustiems vaikams ypatingai svarbus yra visuomenės palaikymas, -sako Vaiko širdies asociacijos prezidentė D.Jonauskienė. Renginį palaiminęs pranciškonas vienuolis br.Paulius OFM linkėjo mažiesiems širdukams ir jų šeimoms Dievo palaimos, suteikė stiprybės ir vilties. Baikerių klubas ,,West Coast” ir kiti, skanduodami ,,Mums rūpi, kad plaktų VAIKO ŠIRDIS” paleido į dangų vilties balionus, kurie simbolizuoja, kad mažieji ligoniukai nori ir gali užaugti, džiaugtis gyvenimu, svajoti”. Renginio nuotaiką ypač kėlė Pepė Ilgakojinė ir kapitonas Flintas, kurie linksmino ir dovanojo vaikams gausybę prizų, saldainių ir žaislų lietų, Londono lietuvių išeivių dovanas, bei įspūdingus skrydžius oro balionu.

REKLAMA

2013m. sausį Vaiko širdies asociacija pradėjo vykdyti projektą „Širdis visam gyvenimui“ Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos konfederacijos bendradarbiavimo programoje. Tai suteikia galimybę ieškoti atsakymų dėl reabilitacijos trūkumo Lietuvoje vaikams, augantiems su širdies ligomis, organizuoti renginius, viešinančius šią problemą, nemokamas vasaros stovyklas, organizuoti mažųjų ligoniukų užimtumą VUL Santariškių klinikose meno ir muzikos terapija, įsigijo automobilį, organizuoti Vaiko širdies asociacijos dokumentinio filmo „Vaiko širdis“ (rež. D.Kanclerytė, videostudija ,,Pakūta”) pristatymus įvairiuose Lietuvos miestuose. Veiklos tikslams įvykdyti skirta 211 673, 32 litų. Projektas ,,Širdis visam gyvenimui“ vykdomas 18 mėnesių.

Vaiko širdies asociacija yra ne pelno siekianti organizacija, veikianti labdaros pagrindais, vykdanti veiklą visoje Lietuvoje, padedanti vaikams su įgimtomis ir įgytomis širdies ydomis, po širdies operacijų, nuolat finansiškai ir morališkai padedanti šiems vaikučiams ir jų tėveliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų