REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvybėms gelbėti pasitelkia ir oro pajėgas

Vakar vidurdienį, prie „Babilono“, nusileido Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniai, o po poros valandų kaukiant greitosios pagalbos ir policijos automobilių sirenoms, Nacionalinio transplantacijos biuro darbuotojai, nešini specialiais organams gabenti skirtais konteineriais, lipo į orlaivius. Sraigtasparniai, stebimi didelio būrio susirinkusių žmonių, pakilo į dangų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu parodomuoju renginiu Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM paminėjo Pasaulio ir Europos organų donorystės ir transplantacijos dieną. Jis buvo skirtas visuomenės švietimui ir organų donorystei puoselėti.

REKLAMA

Panevėžiečiai sužinojo, kai vyksta organų pervežimas iš vienos gydymo įstaigos į kitą, įsitikinti, koks gausus specialistų būrys dalyvauja organų donorystės ir transplantacijos procese. Nacionalinio transplantacijos biuro darbuotojai suteikė daug vertingos informacijos apie organų transplantaciją, atsakinėjo į gyventojų klausimus.

Norintieji galėjo užpildyti organų donorų korteles.

„Svarbiausia, kad žmonės pasikalbėti apie organų donorystę su savo artimaisiais, pasakytų savo nuomonę dėl organų dovanojimo po mirties. Labai dažnai mirusio ligonio artimieji nesutinka paaukoti jo organų todėl, kad nežino, ką jis gyvas būdamas manė apie organų donorystę“, – sakė Nacionalinio organų transplantacijos biuro darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Du galingi orlaiviai traukė ne tik suaugusiųjų, bet ir mažųjų panevėžiečių dėmesį. Jie kartu su tėvais apžiūrėjo sraigtasparnius, įrangą, naudojama gelbėti žmonėms. Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės sraigtasparnių eskadrilės lakūnai papasakojo, kad jie ne tik padeda medikams, bet ir dirba kitus gelbėjimo darbus: gesina gaisrus, gelbsti žmones vandenyje.

Organus transplantuojantys medikai lakūnų pagalbos dažniausiai prašo naktį. Būtent šiuo paros metu organai yra paimami iš mirusiojo ir nuskraidinami į Vilniaus ar Kauno klinikas.

Inga SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų