REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ketvirtą kartą socialinis projektas – vaikų piešinių paroda „Ant ratų“ – pradeda kelionę po Lietuvą. Organizuojamame renginyje mažieji bus kviečiami ne tik dalyvauti grupiniame piešime, bet ir pasidalyti savo mintimis apie laimingą vaikystę, paklausyti „Lietuvos balse“ išgarsėjusio Mantvydo Sabaičio koncerto, jau antrus metus vaikams savo pasirodymą dovanos geriausias 2011 m. gitaristas Lietuvoje – Viktoras Jonušis (Hugis). Vaikai galės ne tik stebėti, bet ir patys prisijungti prie renginyje pasirodančių aktorių vaidinimo. Šių renginių ciklu siekiama atskleisti kiekvieno vaiko kūrybiškumą bei ypatingumą, tuo pačiu ugdant socialiai atsakingą visuomenę ir verslą. „Neretai tenka išgirsti, kad visuomenėje trūksta drąsių, išradingų asmenybių, nebijančių ir gebančių prisiimti atsakomybę už save bei supančią aplinką. Ne paslaptis, kad ir kiekvieno darbdavio svajonė – kolektyve turėti kūrybingų žmonių. Savo iniciatyva skatiname mažuosius kurti, pasijausti ypatingais, įrodyti, kad jų kūryba yra svarbi ir teikia džiaugsmą aplinkiniams“, – sako projekto iniciatorė „Socialiai atsakingo verslo klubo“ vadovė Živilė Burdaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis šių metų projekto tikslas – sveikos ir saugios aplinkos kūrimas. Renginyje vaikams ir juos atlydėjusiems suaugusiems bus pasakojama, kaip sukurti saugią vaikystę bei ramią ateitį. Pasakojimai apie sveikos gyvensenos įpročius ir jų puoselėjimą vaikams vyks žaismingo spektaklio pavidalu. Parodoje „Ant ratų“ vaikai bus kviečiami piešti, kurti, išreikšti save, aktyviausiųjų lauks linksmi ir saldūs prizai. Vėliau jų piešiniai keliaus į Santariškių klinikų Vaikų ligoninę pas mažuosius pacientus.

REKLAMA

2009 metais startavęs ir tradicija tapęs projektas sulaukia vis didesnio susidomėjimo, tai rodo, kad visuomenė nėra abejinga ir jai reikalingos tokios iniciatyvos. „Žaidimų forma atnaujinami ir stiprinami ryšiai ne tik šeimoje, bet ir visuomenėje, – sako projekto partneris, labdaros ir paramos fondo „Sniečkaus fondas“ įkūrėjas Vladas Sniečkus. – Tikiu, kad padedant socialiai atsakingam verslui, neabejingoms organizacijoms bei aktyvių tėvų pagalba, bus parodyta, kad vaikų ateitis gali būti saugi, o jie patys augti sveikesni ir laimingesni“.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybingų vaikų ugdymą per socialinius projektus palaiko ir prie projekto prisijungia įvairios organizacijos: VšĮ „Rūpi“, kompanija „IPSEN“, sultys „Magnum“ bei kitos. Organizatoriai prie projekto kviečia prisijungti ir kitas įmones, kurios padėtų surengti sveikatingumo muges, socialinę atsakomybę skatinančius renginius pasirinktuose Lietuvos miestuose.

Projektas šiais metais lankysis 3 didžiuosiuose šalies miestuose: rugsėjo 28 d. – 16 val., prekybos centre „Ozas“, Vilniuje, spalio 6 d. – 15 val., prekybos centre „Mega“, Kaune, o spalio 12 d. – 16 val., prekybos centre „BiG“, Klaipėdoje. Daugiau informacijos: www.parodantratu.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų