REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Expo Aukštaitija“: pagaminta Panevėžyje

Pagaminta Panevėžyje – tokia šiais metais tradicinės „Expo Aukštaitija“ parodos tema. Lankytojai turi galimybę sužinoti, kokia produkcija gaminama mūsų mieste, į kokias šalis ji iškeliauja. Profesiją besirenkantys jaunuoliai turi galimybę pabendrauti su pramonės įmonių atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pamatys, ką iš mūsų perka užsieniečiai

Vakar duris atvėrusi jau aštuonioliktą kartą organizuojama tarptautinė verslo ir pasiekimų paroda „Expo Aukštaitija 2013“ šiais metais yra išskirtinė. Joje pirmą kartą dalyvauja didelės Panevėžio pramonės įmonės, visą arba didžiąją dalį savo produkcijos eksportuojančios į užsienį.

REKLAMA

Matyt, retas panevėžietis, ką jau kalbėti apie kitų miestų gyventojus, žino, kokia produkcija gaminama Panevėžyje. Juk ekskursijų į pramonės įmones nėra. Tad paroda – puiki proga savo akimis pamatyti ir savo ausimis išgirsti, kokia produkcija gaminama mieste prie Nevėžio.

Patikėkite – gamintojai tikrai turi kuo nustebinti, pradedant antžeminiais, iš karto į namą ar butą montuojamais vonios kambariais, šildytuvais, moderniomis vilkikų priekabomis, aukštos kokybės kompresoriais, baigiant stiklo tara ir krakmolu.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPPAR) generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius „Sekundei“ teigė, kad šiemet parodoje pristatomos ne tik miesto, bet ir regiono įmonės, kuriose vyksta didžiausi gamybiniai procesai ir kuriama pridėtinė vertė.

Šios įmonės nedalyvavo ankstesnėse parodose, nes didžiąją dalį produkcijos eksportuoja. Tokių užsienio rinkose įsitvirtinusių įmonių kaip „Linas Agro“, „Amilina“, „Lietkabelis“, „Aurida“, „Guartis“, „Scmitz Cargobull Baltic“, „Norac“, „Adax“, „Linas“, „Panoden“, „Devold“ ir kitų dalyvavimas parodoje turėtų sugriauti mitą, kad Panevėžys nebėra pramonės miestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi pramonininkai parodoje dalyvauja edukaciniais tikslais.

„Schmitz Cargobull Baltic“ įmonės rinkos yra užsienyje – daugiau nei 97 procentai jos produkcijos eksportuojama, tačiau norima kartu su kitais dalyviais parodyti, kad mieste kuriami pažangūs produktai. Tikimės sudominti vietinį jaunimą inžinieriaus darbu“, – „Sekundei“ sakė įmonės generalinis direktorius Raimundas Petrauskas.

V. Matkevičiaus teigimu, analizė rodo, kad panevėžiečiai nelabai įsivaizduoja, kas gaminama mieste. Tačiau ne viena įmonė seniai išskleidusi sparnus ne tik už šalies, bet ir Europos ribų.

REKLAMA

„Jos Panevėžyje ir džiaugiasi, kad čia. Čia verslą galima kurti“, – neabejoja PPPAR generalinis direktorius.

Vakar parodoje vykusioje konferencijoje „Užsienio rinkų tendencijos. Eksporto galimybės ir iššūkiai“ didžiųjų įmonių vadovai skaitė pranešimus, dalyvavo ekonomikos ekspertai iš Vilniaus. Parodoje prisistatytos Panevėžio ir Utenos apskričių profesinio mokymo mokyklos.

Jaunuoliams dabar yra unikali galimybė pabendrauti su pramonininkais, tai turėtų padėti pasirinkti profesiją, kurią įgijus nereikės registruotis darbo biržoje.

REKLAMA

Gausu ir smulkiojo verslo įmonių stendų. Paroda šiais metais sulaukė 160 dalyvių, tarp jų yra Vilniaus, Plungės, Kauno, Alytaus ir kitų miestų atstovų.

Drauge – kultūra ir menas

Parodos lankytojai gali gauti daug naudingos informacijos iš čia stendus turinčių valstybinių įstaigų: Panevėžio ligonių kasos, Panevėžio darbo biržos, Panevėžio turizmo informacijos centro ir kitų.

Šioje parodoje savo stendą turinti bendrovė „ON Media“, leidžianti dienraštį „Sekundė“ ir savaitraštį „Panevėžio balsas“, pristato ne tik šiuos leidinius, bet ir parodos proga išleistą žurnalą „Aukštaitijos verslas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jame supažindinama su apskrityje veikiančiomis įmonėmis, pagrindiniais regiono verslo lyderiais, analizuojamos eksporto tendencijos, ateities perspektyvos.

Vakar parodoje apsilankęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas labai domėjosi šiuo ir kitais „ON Media“ leidiniais.

Tradiciškai parodoje prisistato specialiosios tarnybos: policija, greitoji, muitinė. Lankytojai gali apžiūrėti jų turimą techniką, darbo priemones.Parodos lankytojus patraukia Muitinės mobiliosios grupės automobilis, jo ekipažas demonstruoja automobilių patikrai naudojamą įrangą ir įrankius, pasakoja apie mobiliųjų grupių darbą, kaip nelaužydami ir neplėšdami automobilio dalių, bet naudodamiesi savo turima įranga pareigūnai pamato įvairiose automobilio ertmėse gabenamas kontrabandines prekes.

REKLAMA

Muitininkai tradiciškai pakvietė į konfiskuotų prekių aukcioną.

Parodos organizatoriai – PPPAR – nepamiršo ir meno bei kultūros. Vakar lankytojai galėjo pasiklausyti muzikų, dainininkų, pabendrauti su aktoriais.

Parodoje gardžiausiais kvapais vilioja konditerijos, kulinarijos, rūkytų mėsos ir žuvies gaminių pardavėjai. Lankytojai gali įsigyti daug naudingų namų apyvokos daiktų, produktų grožiui puoselėti, sveikatai stiprinti. Viskas – vienoje vietoje ir už priimtinas kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų