REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio rytą  Biržų rajone prie Pabiržės klupinėjo sužeistas briedis, o prie Likėnų rastas sumaitotas ir žvėries kailio likučiais aplipęs automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Sužeisto briedžio kančias nutraukė Kirdonių būrelio medžiotojas Vaidmantas Murnikas.

Prie Pabiržės miestelio plytintis arimas rugsėjo 19-osios popietę buvo virtęs medžioklės lauku. Būrelis vyrų nuo judraus kelio prieigų ginė didžiulį briedį, kurį vėliau patiesė iš medžioklinio šautuvo paleista kulka. Tos pačios dienos rytą Likėnuose rastas sudaužytas automobilis, kurio vairuotojas iki penktadienio pietų dar nebuvo rastas.

REKLAMA

Išvydo gulintį prie kūdros

Prie netoli Pabiržės stovinčių buvusių fermų pastatų briedis buvo pastebėtas ketvirtadienio rytą. Pastatuose įsikūrusios įmonės savininkas Gražvydas Venckus sako pirmiausiai pastebėjęs žvėrį, gulintį prie kūdros. Sunkiai nuo žemės pakilęs didelis briedis šlubčiodamas nuėjo lauku, vėliau jis pastebėtas sunkiai vaikščiojantis aplink fermą. Verslininkui nekilo abejonių, kad su žvėrimi kažkas nutikę.

REKLAMA
REKLAMA

G. Venckus skambino policijai, aplinkosaugininkei Mantei Ramanauskienei. Išgirdęs patarimą ieškoti medžiotojų, kreipėsi į juos. Kadangi briedis pastebėtas Kirdonių medžiotojų būrelio medžioklės plotų teritorijoje, G. Venckus kreipėsi į šio būrelio pirmininką Romą Šliką. Į įvykio vietą atvyko medžiotojai ir aplinkos apsaugos inspektorius Artūras Griška. Šiam aplinkosaugininkui informaciją apie pakelėje pamatytą briedį perdavė pro šalį važiavęs žmogus.

 

Nušautą dvimetį briedį apžiūrėję vyrai buvo vieningi – dėl patirtų sužalojimų žvėris tikrai nebūtų išgyvenęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teko ginti nuo kelio

„Išgąsdintas žvėris bet kuriuo metu galėjo šokti į kelią, kuriuo vyksta intensyvus eismas“, – sakė A. Griška. Kadangi nekilo abejonių, jog briedis sužalotas, buvo priimtas sprendimas jį nušauti. Kol medžiotojas Vaidmantas Murnikas rūpinosi medžioklei būtinais privalumais – medžioklės lapu, leidimu - aplinkos apsaugos inspektorius A. Griška su kitais vyrais briedį varė tolyn nuo kelio Sužeistam žvėriui atsidūrus pakankamai saugiu atstumu nuo kelio ir aplinkinių žmonių, nuaidėjo jo kančias nutraukęs šūvis.

REKLAMA

Nušautą briedį apžiūrėjusiems vyrams nekilo abejonių, kad žvėris buvo partrenktas. Maždaug dvejų metų amžiaus ir apie du šimtus kilogramų sveriančio briedžio kūnas buvo sudaužytas. Medžiokliams ir aplinkosaugininkui apžiūrint ir kilnojant traškančias žvėries kojas buvo akivaizdu, kad ir jos sužalotos. Pasak inspektoriaus A. Griškos, nušautą žvėrį savo reikmėms pasiims Kirdonių būrelio medžiotojai. Abejotina, ar nuo sumušimų krauju pasruvusi mėsa bus tinkama maistui.

Raudonas, „plaukuotas“ ir be šeimininko

Ketvirtadienio rytą, 8. 51 val., policijai skambinęs anonimas pranešė, kad Likėnuose, prie sanatorija vis dar vadinamos ligoninės, yra sudaužytas automobilis „VW Golf“. Raudono „golf ketvirtuko“ priekinis langas išdaužtas ir atrodo taip, tarsi ant buvo užvirtęs kažkas sunkaus. Išdaužytas vairuotojo pusės langas, kurio rėmai pilni žvėries kailio likučių. Kailio liekanų matėsi ir automobilio salone, kurio galinės sėdynės atrodė taip, tarsi į mašinos vidų būtų įgriuvusi žvėries dalis.

REKLAMA

Kur, kada briedis buvo partrenktas, neaišku. Iki penktadienio pietų policija dar neturėjo žinių, kur yra automobilio savininkas. Nebuvo gauta ir pranešimų, kad mašina galbūt pavogta. Policijos duomenimis, sumaitotas „VW Golf“ priklauso Biržuose, Tylos gatvėje, gyvenančiam J. U. (gim. 1985 m.). Jo pareigūnai kol kas nerado ir neapklausė.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų