REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bitė Lietuva“: skambinančiojo vietą nustatome ir be SIM kortelės

BPC neprašė automatizuoti tokios informacijos perdavimo (papildyta 14:55)

Paskelbus informaciją, kad automobilio bagažinėje vežta ir vėliau su visa transporto priemone sudeginta dembaviškė buvo telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientė, šios kompanijos „Facebook“ paskyroje pasipylė klientų priekaištų ir kaltinimų lavina.

Paskelbus informaciją, kad automobilio bagažinėje vežta ir vėliau su visa transporto priemone sudeginta dembaviškė buvo telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientė, šios kompanijos „Facebook“ paskyroje pasipylė klientų priekaištų ir kaltinimų lavina.

REKLAMA

Todėl šiandien, norint pateikti savąją versiją, spaudos konferencijoje ketinama išsakyti pačios bendrovės poziciją ir faktus apie vietos nustatymo paslaugų teikimą BPC.

(Papildyta 14.55 val.)

Viena didžiausių šalies telekomunikacijų bendrovių „Bitė Lietuva“ teigia, kad bendrosios pagalbos centras (BPC) niekada nereikalavo iš įmonės galimybės nustatyti telefono vietą be SIM kortelės. Be to, pasak bendrovės, bus kreipiamasi į teismą dėl šmeižto, kuris, pasak jos, pasipylė pastaruoju metu.

„Mūsų niekas niekada neprašė suteikti galimybę nustatyti vietą be SIM kortelės“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas. Pasak jo pavaduotojo Prano Kuisio, pirmą kartą tokį reikalavimą įmonė gavo ketvirtadienį. Jis teigė, kad dėl kai kurių politikų pasisakymų kreipsis į teismą, tačiau konkrečių pavardžių neįvardijo.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinis, ką turime pabrėžti - politikų pasakymai apie tai, kad plaunami arba vagiami pinigai, yra visai nesąmoningi (...) Mes kreipsimės į teismą dėl tokių veiksmų. Mes gavome naujus reikalavimus vakar vakare iš Ryšių reguliavimo tarnybos, kad mes turime teikti lokaciją dėl skambučio be SIM kortelės. Gavę šituos reikalavimus, mes įsivertinome, kad maždaug per mėnesį mes pradėsim teikti“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė P.Kuisys.

REKLAMA

Jis sakė, kad tuo metu, kai Panevėžio rajone sudeginta mergina skambino BPC, jos telefonas buvo prisijungęs prie įvairių mobiliojo ryšio tinklų.

„Tai yra tyrimo medžiaga. Galiu pasakyti tik tiek, kad prie įvairių tinklų buvo prisijungęs telefonas“, - teigė P.Kuisys.

Balsas.lt rašė:

Savo „Facebook“ paskyroje bendrovės atstovai jau pateikė ne vieną paaiškinimą. Vienas tokių: „Galime patikinti, kad skambinant į 112 su „Bitės“ ar LABAS kortele, net jei sąskaitoje nėra pinigų ar pasiektas išlaidų limitas, skambutis yra vykdomas ir rodomas numeris, o BPC automatiškai siunčiami vietos duomenys pagal SIM kortelę.“

REKLAMA
REKLAMA

Pamatę tokį įrašą vartotojai nepraleido progos išsakyti priekaištų. Viena tokių, Ingrida B.: „O jeigu be SIM kortelės, tai tik viena bendrovė siunčia duomenis automatizuotai. Tai jau žinome, kad tik jiems rūpi jų klientų saugumas. Tik kažin kaip tie iš Europos Sąjungos gauti pinigai, kad ši sistema veiktų ne tik vienoje, bet ir jūsų bendrovėje?“

Kitas „Facebook“ vartotojas savo ruožtu pareiškė: „Jeigu paaiškės, kad bendrovės „Omnitel“ ir „Bitė Lietuva“ neteikia reikiamų duomenų 112 pagalbos centrui, aš viešai atsisakysiu jų paslaugų ir pakviesiu visus savo draugus tai padaryti.“

„Bitės Lietuvos“ atsakymas į šį įrašą buvo toks: „Mūsų tinkle skambinančiojo vietą be SIM kortelės – pagal telefono IMEI kodą nustatyti galima. Tokią informaciją visą parą teikiame įgaliotoms operatyvinėms tarnyboms pagal jų užklausas.

Tokiu būdu, kaip šiuo metu informaciją gauna operatyvinės tarnybos, lygiai taip pat gali gauti BPC. Nesame gavę iš BPC prašymo ar pasiūlymo automatizuoti tokios informacijos pateikimą jiems tiesiogiai. Mūsų nuomone, techniškai problema yra lengvai išsprendžiama, reikia tik BPC, kaip projekto vadovo ir koordinatoriaus, iniciatyvos dėl jo įgyvendinimo.“ Taip pat pridurta, kad dėl tokių paslaugų tiekimo ir techninio įgyvendinimo patiriamas išlaidas visiems operatoriams kompensuoja valstybė, todėl iš verslo pusės bendrovė nei sutaupo, nei uždirba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų