REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) partijos parlamentarai trečiadienį vakare pagrasino visi atsistatydinti jeigu Senato komitetas balsuos už buvusio premjero pašalinimą iš parlamento dėl teistumo mokestinio sukčiavimo byloje.

Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) partijos parlamentarai trečiadienį vakare pagrasino visi atsistatydinti jeigu Senato komitetas balsuos už buvusio premjero pašalinimą iš parlamento dėl teistumo mokestinio sukčiavimo byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks parlamentarų grasinimas vėl padidino įtampą S.Berlusconi "Laisvės tautos" (PDL) ir jos varžovės, centro kairės Demokratų partijos (PD) valdančiojoje koalicijoje, kuri buvo suformuota po vasarį įvykusių visuotinių rinkimų, nesuteikusių jokiai partijai valdančiosios daugumos.

REKLAMA

Senate buvo įsteigtas komitetas, kuris turi spręsti, ar reikėtų dėl kriminalinio teistumo atimti iš S.Berlusconi senatoriaus postą. Balsavimas šiuo klausimu numatytas spalio 4 dieną.

Atsižvelgiant į 23 narių komiteto sudėtį, visuotinai tikimasi, kad jis balsuos už S.Berlusconi pašalinimą.

Trečiadienį vakare per PDL susirinkimą buvusio Senato pirmininko Renato Schifani (Renato Skifanio) pateiktas pasiūlymas partijos parlamentarams visiems atsistatydinti buvo sutiktas pritarimu ir ilgais plojimais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau S.Berlusconi padėjėjas Renato Brunetta (Renatas Bruneta) sakė: "Nebuvo pasiūlymo dėl masinio atsistatydinimo. Mes tik paprašėme kiekvieno parlamentaro pamąstyti ir nuspręsti kiekvienam pagal savo sąžinę".

Italijos prezidentas Giorgio Napolitano (Džordžas Napolitanas) siekė detalių apie PDL susirinkimo rezultatus.

PD lyderis Guglielmo Epifani (Guljelmas Epifanis) pasmerkė PDL parlamentarų sprendimą, kurį pavadino "šimtąjį kartą įrodančiu neatsakingumą šalies atžvilgiu".

"PDL gali viską sunaikinti ir destabilizuoti veiksmus vyriausybės, kuri siekia išspręsti Italijos žmonių problemas", - sakė G.Epifani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo PDL susirinkimo dalyviai, S.Berlusconi parlamentarams sakė, kad "55 dienas nemiegojo".

"Tai baisiausios mano gyvenimo dienos, būti išmestam (iš parlamento) dėl tokio šmeižikiško kaltinimo", - sakęs jis ir pridūręs, kad "neteko 11 kilogramų".

Parlamentarai taip pat citavo S.Berlusconi žodžius, kad kairieji "džiūgauja, nes mano, kad dabar, kai buvau nuteistas, turės atvirą kelią į valdžią".

Nepaisydamas PDL grasinimų, ekonomikos ministras Fabrizio Saccomanni (Fabricijus Sakomanis) neteikė didelės reikšmės koalicinės vyriausybės žlugimo rizikai.

REKLAMA

"Ne viena partija yra suinteresuota kliudyti (valstybės) sąskaitų sutvarkymui ir ekonomikos atsigavimui", - sakė jis televizijai "La Sette".

Dauguma ekspertų sutinka, kad S.Berlusconi šalininkai tikriausiai nesužlugdys vyriausybės, nors ne kartą grasino tai padaryti, jeigu jų lyderis bus išmestas iš parlamento.

Rugpjūčio mėnesį S.Berlusconi sulaukė pirmo galutinio nuosprendžio dešimtmečius trunkančiose savo teisinėse kovose - Kasacinis Teismas, išnagrinėjęs paskutinę galimą 76 metų žiniasklaidos magnato apeliaciją, palaikė sprendimą skirti jam ketverių metų kalėjimo bausmę, pagal amnestiją pakeistą vienų metų kalėjimo bausme, dėl sukčiavimo įsigyjant jo žiniasklaidos imperijos „Mediaset“ transliavimo teises.

REKLAMA

Po šio istorinio Teismo sprendimo Italijos politikos arenoje vėl kilo įtampa.

S.Berlusconi, kuris taip pat skundžia nuosprendžius dėl sekso su nepilnamete prostitute ir piktnaudžiavimo įgaliojimais, realiai yra skirta 12 mėnesių namų arešto arba visuomenei naudingo darbo, be to, jam laikinai uždrausta dirbti parlamente.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų