REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienu iš energijos perdavimo bevieliu būdu standartu yra technologijų „WiPower“, kurią sukūrė kompanija „Qualcomm“ ir kurią bando išpopuliarinti aljansas A4WP. Praėjusią savaitę „Qualcomm“ nusprendė, kad savo standarto daugiau nebeplėtos ir prisijungė apie Bevielės elektromagnetinės energijos konsorciumo WPC.

REKLAMA
REKLAMA

Pramonės šaltiniai, kuriuos cituoja puslapis „DigiTimes“, mano, jog aljansai A4WP ir WPC apsijungs, kad drauge plėtotų indukcinio energijos perdavimo technologiją „Qi“.

REKLAMA

Kompanijos „Qualcomm“ iniciatyva kol kas nesurado plataus palaikymo, ir kukli „WiPower“ sėkmė šiuo metu nedžiugina aljanso A4WP narių. Reikia suprasti, kad būtent tai ir tapo pagrindine priežastimi, dėl kurios korporacija „Samsung“ – vienas iš A4WP organizacijos įkūrėjų – taip pat ėmė remtis technologija „Qi“.

Jei A4WP ir WPC organizacijos susijungs, jos galės susikoncentruoti ties kova su trečiu aljansu – „Power Matters Alliance“ (PMA), tuo tarpu „Qi“ perspektyvoje gali tapti pagrindiniu bevieliu energijos perdavimo standartu.

Įdomu tai, kad kompanija „Apple“ kol kas nepasirinko nė vienos pusės – bevielio baterijų įkrovimo technologijos vis dar kovoja tarpusavyje, taigi kompanija iš Kupertino nusprendė palaukti nuošalyje. Antra vertus, šaltiniai mano, kad „Apple“ gali ryžtis sukurti savo nuosavą technologiją, o ne jungtis prie kurio nors aljanso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų