REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agnė Skamarakaitė, LRT radijo laida „60 minučių“, LRT.lt Seimo narė Rasa Juknevičienė, paklausta, kodėl jai užkliuvo Aplinkos ministerijos renginys Dembavoje, karinio dalinio teritorijoje, sako, kad žinia sukėlė visuotinį pasipiktinimą. „[...] šimtai žmonių suvažiavo į saugomą teritoriją pro įleidžiamus vartus, budint kariams. Mačiau karines palapines, biotualetus, stalus, karinį inventorių, kurį, kiek žinau, statė kariai ruošdamiesi šitam renginiui“, – pabrėžia ji.

REKLAMA
REKLAMA

R. Juknevičienės teigimu, kariai turėjo sutvarkyti teritoriją ir po renginio, kuris užtruko iki pat paryčių.

REKLAMA

Į R. Juknevičienės pastabą apie karių darbą krašto apsaugos ministras J. Olekas tiksliai atsakyti negali. „Aš dabar nesu toks tikras. Tikrai žinau, kad biotualetų ar kitų dalykų mūsų kariai nestatė ir nedarė. O ar palapines pastatė mūsiškiai, turėčiau pasitikslinti. Galbūt taip, nes per kitus renginius, jei suteikiame palapinę, patys pastatome ir po renginio susitvarkome“, – laidai „60 minučių“ sakė jis.

J. Olekas pabrėžia, kad renginys vyko ne karinėje teritorijoje – karinis dalinys tik greta tos teritorijos, greta Pajuosčio aerodromo. „Ta teritorija nėra aptverta, tik galbūt susidaro toks vaizdas, kad ir ši dalis priklauso karinei teritorijai“, – aiškina jis.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos viceministras Almantas Petkus įsitikinęs, kad pateikta informacija buvo šaržuota. Pasak jo, tai tik 23-ią kartą vykstantis aplinkos apsaugos departamentų sąskrydis, kuris kiekvienais metais vyksta kitoje vietoje. „Renginys visada susideda iš trijų dalių. Pirmoji dalis – seminaro pobūdžio aptarimas, pasidalijimas praėjusių metų patirtimi. Paskui vyksta sportinė ir kultūrinė dalis. Paskutinė – neformalus pabendravimas“, – sako A. Petkus.

A. Petkus tikina, kad „alkoholis buvo vartojamas jau per paskutinę dalį, kuri prasidėjo tik gerokai po 17 val., netgi po 20 val.“ Anot jo, alkoholis buvo pirktas už pačių dalyvių pinigus, ministerijos pinigai tam nebuvo naudojami. „Aš pats nuo 17 val. iki 19 val. buvau tame renginyje ir tikrai nė vieno padauginusio ar kažkokio įsiaudrinusio, kaip čia bandoma pasakyti, orgijų dalyvio nemačiau“, – teigia A. Petkus. Taip pat jis sako, kad stovyklavietę įrengė Panevėžio regioninio departamento vyrai, o „renginys baigėsi ne paryčiais, bet dar prieš 12 val.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Olekas sutinka, kad didžiausia kilusi problema – „galbūt per daug ir ne vietoje vartojamas alkoholis“. „Dėl to aš irgi sutinku ir apgailestauju, kad susidaro toks įvaizdis, kad čia, kariškoje teritorijoje, alkoholis liejosi laisvai“, – kalba ministras.

Paklaustas, kiek renginys kainavo ir iš kieno pinigų apmokėta, A. Petkus sako, kad skaičiai dar tikslinami. Tačiau, anot jo, iš pačių dalyvių mokesčio buvo surinkta apie 14 tūkst. litų, o ministerija skyrė 40 tūkst. litų. „Dalis šitų pinigų buvo panaudota renginiui organizuoti. Žinoma, ne visa, jei tiksliai atsimenu, apie 23 tūkst. litų. Tai buvo maitinimui, stovyklavietės įrengimui, įgarsinimui. Ministerija griežtai pasisako prieš alkoholio pirkimą ir nebūtinas paslaugas, tokias kaip atlikėjų samdymas ar pan. To ir nebuvo“, – tikina viceministras.

REKLAMA

R. Juknevičienei abejonių kelia lėšų panaudojimas. „Už 20–30 tūkst. kariuomenė bent jau per praėjusią kadenciją sugebėdavo surengti kariuomenės ir visuomenės dieną – visai visuomenei atvirą, didžiulį renginį. O čia – uždaroje vietoje, tik išskirtiniams žmonėms, saugant kariuomenei ir dar kariuomenę įtraukiant į šitos stovyklavietės įrengimą“, – atsako Seimo narė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų