REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien ministrų kabinetas patvirtino sustiprinto bendradarbiavimo ir pasirengimo narystei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) veiksmų planą 2014-2015 metams.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės pasitarime sutarta aktyviai įsitraukti į organizacijos veiklą - jungtis prie teisinių EBPO instrumentų, dalyvauti komitetų ir darbo grupių bei programų veikloje, taip pat pradėti keletą svarbių politikos peržiūrų. Pasitarimo metu pabrėžtas bendradarbiavimo su EBPO prioritetas, akcentuota nauda įvairioms ūkio šakoms ir politikoms. Sustiprintas bendradarbiavimas su EBPO padidins Lietuvos matomumą tiek pačioje organizacijoje, tiek tarptautinėje erdvėje.

REKLAMA

Šių metų gegužės mėnesį EBPO Ministrų susitikimo metu paskelbtas sprendimas dėl artimiausio organizacijos plėtros etapo, kuriame Lietuva paminėta tarp keturių šalių kandidačių, kviečiamų pradėti derybas dėl narystės.

EBPO formuoja pasaulinius ekonominės politikos standartus, skatina tarptautinę prekybą, jos ekspertai atlieka tyrimus ir teikia rekomendacijas ekonomikos, socialinės plėtros, mokslo ir technologijų, aplinkosaugos srityse. Organizacijos narėmis tapti gali tik stabilios, ekonomiškai išsivysčiusios šalys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų