REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

12 metų gyvuojanti grupė „Arbata“ išleido jau 4-ąjį savo albumą filosofiniu pavadinimu – „Kiekvienas teisus“. Pirmasis šio albumo pristatymo koncertas įvyks artėjantį šeštadienį, rugsėjo 28 dieną, „Brodvėjaus“ klube. Ilgai brandinto naujo albumo pristatymo koncerte dalyvaus ir grupei „Arbata“ scenoje talkins kviestiniai svečiai - Germanas Skoris („Perfect Pills“) bei dainininkė Ieva Narkutė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujo albumo pristatymo turo pradžia „Brodvėjuje“ pasitiks šilta atmosfera, jaukia scena ir taikia šeštadienio vakaro fraze, jog „kiekvienas yra teisus“.

REKLAMA

Pozityvus požiūris į chaotišką gyvenimą – ko gero, pagrindinė naujo albumo „Kiekvienas teisus“ ašis. Naujausia grupės kūryba kalba apie tai, kad žmogaus požiūris į kurį nors gyvenimo reiškinį yra be galo subjektyvus, nes priklauso tik nuo asmeninės pozicijos ir atspirties taško.

“Kiekvienas Teisus” – albumo pavadinimas kalba pats už save. Grupė dainomis ir muzika nesako, kas yra teisus, o kas klysta, nes iš tiesų viskas priklauso tik nuo to, iš kurios varpinės į viską žiūrima. Ir čia kiekvienas teisus, tegul kiekvienas eina kas sau - taip abstrakčiai „Arbata“ pristato naują albumą.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės vokalisto Andriaus Zalieskos teigimu, kuriant albumą grupė turėjo siekį kuo įtaigiau perduoti pulsuojančią dainos būseną. Dėl šios priežasties naujo albumo muzika ramesnė, nors gerbėjai yra pratę klausytis pankiškos „Arbatos“.

„Savo dainomis nesiekiame atrasti kažką naujo, kažkam kažin ką įrodyti, tiesiog stengiamės gyvenimą padaryti šviesesnį. Manom, kad nėra absoliučios, visiems vienos, bendros taisyklės nusakančios, kuri muzika yra tikra, kuri ne. Kuriame tai, kas tuo metu yra širdyje, kas padeda šią akimirką būti laimingu. Nesvarbu ar ši muzika skamba liūdnai, linksmai, ar lyriškai. Viskas priklauso tą akimirką aplinkoje ir viduje vykstančių procesų“, - apie „Arbatos“ kūrybos išskirtinumą kalba A. Zalieska.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujas albumas simbolizuoja ir pačios grupės brandą – jame apčiuopiamas vientisesnis, bet vis dar sunkiai apibūdinamas muzikos stilius.

„Šis albumas savotiškas ėjimas “vidurio keliu”, bet jo tikslas išlieka tas pats – kad gyvenime būtų bent truputį šviesiau. Visiems klausytojams linkime truputį kantrybės ir pozityvumo žiūrint į kartais kiek apsiblausiusį gyvenimą. Kelkit akis į viršų, nes “Dangus Nemeluos” ir savo tikslui tarkite “Aš Tave Rasiu”, - į šeštadienio koncertą „Brodvėjaus“ klube kviečia „Arbata“.

REKLAMA

Per dvylika veiklos metų „Arbata“ grojo vienoje scenoje su tokiais pasaulinio lygio atlikėjais kaip „Electric Light Orchestra“ ir rusų roko grandais „Mumiy Troll“. Grupė yra išleidusi tris albumus: 2006 metais „Linkėjimai tau”, 2008-aisiais ”Molekulių džiaugsmui” ir 2011 –aisiais „SOS“.

2009 metų Radiocentro apdovanojimuose „Arbata“ su daina „Aguona“ nominuota geriausios dainos apdovanojimui. Grupė grojo įvairiuose festivaliuose: „Be2gether“, „GaDi“, „Roko naktys“, „A.LT“. Yra įrašiusi dainas su Alina Orlova ir Egle Sirvidyte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų