REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkos tyrimų bendrovė IHS tradiciškai įvertino tikėtiną naujųjų „Apple“ išmaniųjų telefonų „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“ savikainą. Ji remiasi tik šiuose telefonuose esančių elektronikos komponentų, medžiagų ir detalių kaina bei telefonų surinkimo kaštais.

REKLAMA
REKLAMA

IHS analitikų teigimu, vienas „iPhone 5S“ telefonas su 16 GB kaupikliu „Apple“ pagaminti atsieina maždaug 191 JAV dol. „iPhone 5S“ su 64 GB kaupikliu atveju jo savikaina padidėja iki 210 dolerių. Be to, kiekvieno „iPhone“ telefono surinkimas „Apple“ papildomai atsieina dar 8 dolerius.

REKLAMA

Taigi, pigiausio „iPhone 5S“ modelio savikaina, remiantis IHS skaičiavimais, siekia 199 JAV dol. Tuo tarpu mažmeninė šio modelio kaina JAV (be 2 metų mobiliojo ryšio paslaugų sutarties) yra 650 dolerių. Brangiausias šio telefono modelis su 64 GB kaupikliu be sutarties JAV pardavinėjamas už 850 dol., o jo savikaina siekia 218 dolerių.

Ne mažiau įdomi ir IHS informacija apie vadinamąjį „biudžetinį“ „iPhone 5C“. Jo pagaminimo, įskaitant detales ir surinkimą, savikaina, priklausomai nuo kaupiklio talpos, siekia nuo 173 iki 183 dolerių. Tuo tarpu pats pigiausias „iPhone 5S“ be sutarties pardavinėjamas už 550 dolerių.

IHS atkreipia dėmesį, kad skaičiuojant savikainą nebuvo atsižvelgta į „Apple“ išlaidas naujųjų telefonų reklamai, rinkodarai bei logistikai, tačiau skirtumas tarp mažmeninės kainos ir apskaičiuotos savikainos yra vis tiek pakankamai įspūdingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų