REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Niujorke dalyvaus 68-ojoje Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos bendrųjų debatų sesijoje. Šiemet vykstančių debatų tema - „Vystymosi darbotvarkė po 2015 metų: parengiamieji veiksmai".

REKLAMA
REKLAMA

Debatuose pasaulio lyderiai diskutuos apie naujus pagalbos besivystančioms šalims projektus bei problemas, su kuriomis susiduriama integruojant jas į pasaulio ekonomiką. Prieš trylika metų patvirtinti Tūkstantmečio vystymosi tikslai turi būti įgyvendinti iki 2015 - ųjų. Todėl JT narės šių debatų sesijos metu sieks susitarti dėl naujų priemonių kaip užtikrinti tvarų vystymąsi visame pasaulyje.

REKLAMA

Prezidentė JT Generalinės Asamblėjos debatuose sakys kalbą, atkreipdama pasaulio dėmesį į laisvam šalių pasirinkimui kylančias kliūtis, ir pristatys Lietuvos patirtį. Pasirinkusi savarankiškos valstybės kelią ir tapusi NATO ir Europos Sąjungos nare, mūsų šalis iš paramos gavėjos tapo šalimi - donore, galinčia pasidalinti savo sukaupta reformų ir transformacijos patirtimi bei prisidėti demokratijos plėtros ES Rytų partnerystės šalyse, Afganistane bei kitose valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė taip pat dalyvaus dvišaliuose susitikimuose ir neformaliuose pokalbiuose su įvairių pasaulio šalių vadovais. Vizito metu Lietuvos vadovė dvišalio pokalbio susitiks su Moldovos Ministru Pirmininku Iure Leanca. Susitikime bus aptartas pasiruošimas lapkričio mėnesį vyksiančiam Vilniaus viršūnių susitikimui. Tikimasi, kad jo metu bus parafuoti šios šalies susitarimai su Europos Sąjunga. Vilniaus viršūnių susitikimas - vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių.

Niujorke Prezidentė įteiks valstybinius apdovanojimus buvusiai JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton ir Amerikos dailininko Arbito Blato meno kūrinių dovanojimo Lietuvai iniciatoriui Michaelui Philipui Davisui. Šie apdovanojimai buvo paskirti Valstybės dienos proga liepos 6 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų