REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po puikios pergalės rinkimuose Vokietijos kanclerei Angelai Merkel nėra kada atsipūsti, nes Vokietijos ir visos Europos problemos neišspręstos. Portalas qz.com sudarė naujų užduočių darbotvarkę trečią kadenciją eisiančiai A. Merkel.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau kelti Vokietijos ekonomiką

Analitikai pastebi, kad Vokietijos ekonomika, nors ir lėtai, bet atsigauna. Kitas žingsnis dabar yra gamybos sektoriaus, kuris yra orientuotas į eksportą, atgaivinimas. Tokie veiksmai leistų sudaryti palankų vidaus klimatą ir apginti Vokietijos interesus ES ir euro zonoje.

REKLAMA

Rasti koalicijos partnerį

„Didžioji koalicija“ yra realiausias tramplinas į valdančiąją daugumą, tačiau reikės dėl to susitarti su Vokietijos socialdemokratų partija (SPD). 2005 metais šios derybos užtruko beveik mėnesį, o pati koalicija su A. Merkel ir SPD pradėjo veikti tik po dviejų mėnesių.

Kitas kelias yra jungtis kartu su Žaliųjų partija, kurie po A. Merkel sprendimo Vokietijoje atsisakyti atominės energetikos yra palankūs jos vykdomai politikai. Šios partijos sudarytų daugumą ir užimtų 374 iš 630 vietų parlamente, tačiau tikrai nesutartų dėl mokesčių politikos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindo paieškos

A. Merkel Krikščionių demokratų partija (CDU) taip pat kiek susikaldžiusi po rinkimų, taigi laukia sunkus laikotarpis ne tik derybose dėl koalicijos. Krikščionių socialistų sąjunga (CSU), kuri yra CDU partnerė, jau buvo susikirtusi su kanclere dėl specialaus mokesčio Vokietiją kertantiems vairuotojams. Ieškant sąlyčio taškų savo partijoje reikės dar derėtis su socdemais, o ši užduotis nelengvesnė nei opozicijos kritikos atlaikymas.

Tramdyti aikštingas euro zonos nares

Reikalai, kurie buvo apstoję per Vokietijos rinkimų kampaniją bus atgaivinti tik po vieno ar dviejų mėnesių, kai bus sudaryta koalicija. Tai gali kiek erzinti tuos, kurie jau laukė mėnesius ar metus, siekdami paskatinti sukurti bendrą euro zonos bankų sistemą ar pažaboti silpnesnes bloko šalis.

Neabejotinai Airijos, Ispanijos ir Graikijos vadovai choru pasveikins kanclerę su pergale idant būtų imtąsi šių šalių uždelsto pažadų tesėjimo ir gelbėjimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų