REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos didžiuosius kunigaikščius iki Vytauto Didžiojo istorikas Karolis Zikaras siūlo pervadinti karaliais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak istoriko, Lietuvos valdovai nepelnytai tituluojami tik kunigaikščiais, o rašto darbus apie savo šalies istoriją rašantys NATO valstybių karo akademijose studijuojantys Lietuvos karininkai dažnai lieka nesuprasti, nes Europoje kunigaikščio titulas turi kitą prasmę, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

„Tada jų klausia: „Jei Lietuva buvo kunigaikštystė, tai kam pavaldi? Kam būdavo pavaldus jūsų Didysis kunigaikštis?“ Atsakymas, kad Didysis kunigaikštis niekam nebuvo pavaldus, europiečiams kelia šypseną. Karališkų šalių NATO karininkai teigia, esą Europoje taip nebuvo“, – dienraštis cituoja K.Zikarą.

Kaip „Lietuvos žinioms“ teigė K.Zikaras, jei istorikai sutars ir prieis prie galutinės išvados, kad 13–14 amžių Lietuvos valdovus vis dėlto reikia vadinti karaliais, tai bus rimtas pretekstas svarstymams, ar Lietuvos didžiųjų kunigaikščių vardais pavadintų kariuomenės batalionų nepervadinti karalių vardais.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis Lietuvos kariuomenės batalionų pavadinta didžiųjų kunigaikščių - Gedimino, Algirdo, Butigeidžio, Kęstučio, Vytauto Didžiojo, Vaidoto – vardais, o karaliaus Mindaugo vardu pavadintas Karaliaus Mindaugo motorizuotasis pėstininkų batalionas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų