REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulių auginimo įmonė „Saerimner” įvykdė teismų sprendimus ir nutraukė neteisėtą Kalvarijos kiaulių fermos pietų Lietuvoje veiklą. Teismas nutarė, kad „Saerimner” nepažeidžia įstatymų, fermoje laikydama iki 10 tūkst. nedidelių paršelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno teismas atsisakė aiškinti kitų teismų sprendimus dėl to, kaip „Saerimner” turi stabdyti veiklą Kalvarijos kiaulių fermoje, nes įstatymas draudžia aiškinti jau įvykdytą teismo sprendimą.

REKLAMA

„10 tūkst. paršelių auginimui Kalvarijos kiaulių komplekse poveikio aplinkai vertinimas neprivalomas. Taigi nurodytos aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad iki 10 tūkst. paršelių teisėtam auginimui naujas taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimas apskritai nereikalingas”, – rašoma Kauno apygardos teismo nutartyje.

Aukščiausiasis Teismas šiemet sausį nusprendė, kad „Saerimner” turi per tris mėnesius nutraukti veiklą Kalvarijos rajone, kur bendrovė turėjo vidutinio dydžio fermą su 25 tūkst. kiaulių.

REKLAMA
REKLAMA

Kalvarijos meras Valdas Aleknavičius nuo komentarų apie teismo sprendimą susilaikė, bet pastebėjo, kad kai kurie su įmone susiję savivaldybės tikslai yra pasiekti.

„Šią vasarą kvapų buvo mažiau nei anksčiau, o savivaldybės tikslas ir buvo toks, kad gyventojams kuo mažiau smirdėtų. Siekėme ir kad įmonė būtų susitvarkiusi visus reikalingus dokumentus”, – balsas.lt žurnalistams sakė Kalvarijos vadovas.

„Be to, iš kompanijos pusės jaučiame daugiau iniciatyvos bendradarbiauti. Buvo pokalbių su bendruomenėmis, kompanijos atstovai važiavo į susitikimus”, – sakė V. Aleknavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mero teigimu, jo pozicija komplekso klausimu bus aiškesnė spalio pabaigoje, kai savo išvadas pateiks Valdo Aleknavičiaus nurodymu sudaryta darbo grupė komplekso reikalams spręsti.

2011 metais į „Saerimner” valdančią įmonę „Idavang” investavo Tarptautinė finansų korporacija (TFK), priklausanti Pasaulio banko grupei – ji įsigijo 20 proc. „Idavang” akcijų.

BNS ir balsas.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų