REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis susitiko su Europos generinių vaistų asociacijos (EGA) atstovais ir, sukvietęs atsakingus už farmacijos politikos formavimą, aptarė vaistų kainų problematiką Lietuvoje, taip pat galimybes atpiginti medikamentus.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras V. P. Andriukaitis pažymėjo, kad vienas iš būdų mažinti išlaidas medikamentams – skatinti žmones rinktis generinius vaistus. „Generiniai vaistai turi tas pačias veikliąsias medžiagas, kaip ir buvę etiniai, jiems taikomi tie patys griežti kokybės standartai, kaip ir etiniams vaistams. Pasaulio patirtis rodo, kad generiniai vaistai ne tik ženkliai pigesni, bet ir populiaresni, to bendromis pastangomis turime siekti ir Lietuvoje,“ – sako ministras V. P. Andriukaitis.

REKLAMA

Susitikime dalyvavęs viceministras Gediminas Černiauskas pažymėjo, kad susiduriama ir su netobulu teisiniu reguliavimu, neleidžiančiu sumažinti generinių vaistų kainų, ir su abejotinomis rinkodaros praktikomis.

Ministerijos vadovybei pritarusi EGA prezidentė Gudbjorg Edda Eggertsdott kalbėjo, kad Sveikatos apsaugos ministerija ir EGA – partneriai kovoje su didėjančiomis išlaidomis medikamentams. „Jūsų numatytos priemonės piginti vaistus, mažinti generinių preparatų kainas ir skatinti racionalų medikamentų vartojimą – teisingos ir sveikintinos. Erdvės šiems veiksmams tikrai turite,“ – sakė G. E. Eggertsdottir.

Sveikatos apsaugos ministerija jau nuo pavasario įgyvendina sprendimus, mažinančius vaistų kainas. Specialistų skaičiavimais, ministerijos iniciatyvų dėka medikamentų pirkėjams jau pavyko sutaupyti virš 5 mln. litų. Efektą pajuto ir centralizuotai medikamentus pradėjusios pirkti gydymo įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų