REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje darbą šiandien baigianti Tarptautinio valiutos fondo (TVF) Europos departamento misija tarp teigiamų šalies ekonominės raidos pokyčių pažymi padidėjusį finansų sistemos atsparumą.

REKLAMA
REKLAMA

TVF misijos baigiamajame pranešime, kuris šiandien pristatytas Lietuvos bankui ir Vyriausybei, pažymėta, kad priimtos priemonės dėl Ūkio banko sustiprino finansinį atsparumą. Taip pat teigiamai įvertintos Lietuvos banko pastangos sustiprinti kredito unijų priežiūrą ir akcentuota, kad valdžios institucijos turi toliau vykdyti reguliacines reformas sektoriaus funkcionavimui pagerinti.

REKLAMA

TVF pranešime konstatuota, kad bankų sistemos aukštas likvidumo lygis ir kapitalizacija, mažėjant neveiksnių paskolų ir gerėjant ekonominės raidos perspektyvoms, turėtų sudaryti palankesnes sąlygas kreditų plėtrai.

TVF misija pritaria planams stiprinti Lietuvos banko įgaliojimus vykdyti makroprudencinę politiką Lietuvoje. Tai turėtų padėti užtikrinti, kad kredito augimas išliks tvarus ir nekels pavojaus finansiniam stabilumui.

Kas pusę metų atvykstanti TVF Europos departamento misija, vadovaujama šio departamento atstovės Julijos Kozak (Julie Kozack), darbą pradėjo šių metų rugsėjo 17 dieną. TVF ekspertai analizavo bendrą Lietuvos makroekonominę būklę, įvertino ūkio raidos tendencijas, padėtį finansų sektoriuje, biudžeto ir socialinės politikos priemonių įgyvendinimą. Vyko susitikimai su Lietuvos banko, Finansų ministerijos ir kitų valstybinių institucijų bei privačiojo sektoriaus atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų