REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tele2“ ir „Bitė“: tinkle veikia vietos nustatymo be SIM paslauga

„Omnitel“: BPC turi atnaujinti įrangą

Mobilaus ryšio operatoriai skirtingai bendradarbiauja su Bendruoju pagalbos centru (BPC), kai reikia nustatyti į jį skambinančiųjų be SIM kortelės vietą.

REKLAMA
REKLAMA

BPC naudojama vietos nustatymo paslauga skambinant iš "Tele2" ir “Pildyk" tinklo veikia, kai telefone nėra SIM kortelės – tokiu atveju vieta nustatoma pagal unikalų telefono IMEI kodą, informavo "Tele2".

REKLAMA

Tuo metu "Omnitel" BNS informavo, kad vietos nustatymo galimybė šiame tinkle, ir kai telefone nėra SIM kortelės, egzistuoja, tačiau automatizuotai informacija apie tokio telefono buvimo vietą "Omnitel" tinkle BPC nėra teikiama.

"Kad informaciją apie vietos nustatymą be SIM kortelės "Omnitel" tinkle Bendrasis pagalbos centras galėtų priimti automatizuotai, turėtų būti įgyvendintas bendras sprendimas, o centras turėtų atnaujinti savo įrangą. Apie tai buvo diskutuota su Bendruoju pagalbos centru, tačiau pastaruoju metu toks poreikis nebebuvo išsakomas. Mes esame pasirengę kalbėti apie tokio sprendimo diegimą", - teigiama "Omnitel" BNS atsiųstame paaiškinime.

REKLAMA
REKLAMA

"Omnitel" taip pat pažymi, kad tais atvejais, kai telefone yra SIM kortelė, vietos nustatymo informacijos BPC negali priimti iš visos Lietuvos.

"Techninę galimybę nustatyti skambinančiojo buvimo vietą "Omnitel" tinkle su SIM kortele turi tik Vilniaus bendrasis pagalbos centras, į kur nukreipiame Vilniaus regiono skambučius iš savo tinklo numeriu 112. Dalis Vakarų regiono skambučių BPC nurodymu yra nukreipiami į naująjį Klaipėdos bendrąjį pagalbos centrą, kur vietos nustatymo funkcionalumas yra dar diegiamas. Tuo tarpu kitų regionų skambučiai yra nukreipiami į rajonų policijos komisariatų fiksuotojo ryšio telefonų numerius, priklausomai nuo skambučio vietovės", - aiškinama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug klausimų apie ryšio problemas kilo, kai savaitgalį buvo nužudyta nepilnametė, kuri nesulaukė pagalbos, nors ir prisiskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu. Specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų