REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kilmės Maksimo Marcinkevičiaus kovos su pedofilais sulaukė daugybės peržiūrų „Youtube“ tinkle.

Lietuvos televizijos kanalų vadovai ir programų sudarytojai, stebėdami Rusijos televizijos programas, turėtų ko pasimokyti. Didžiosios Rytų kaimynės televizijos prodiuseriai varžosi pačiais drastiškiausiais projektais. Bene didžiausio atgarsio pastaraisiais metais sulaukia Rusijos televizijos kanalo NTV laida „Auksinis lietus“, kurioje pirmuoju smuiku griežia nacionalsocialistu save vadinantis skustagalvis akiniuotis Maksimas Marcinkevičius.

Maskvoje su kameromis apsiginklavusiais sekėjais be atokvėpio pedofilus ir gėjus medžiojantis velionio garliaviškio Drąsiaus Kedžio bendramintis kaskart pateikia ir kraujo praliejimu pasibaigiančius iškrypėlių demaskavimo aktus.

Tesakas kerta ir gėjams

Tesako pseudonimu pagarsėjęs M. Marcinkevičius Rusijoje žinomas kaip agresyvus nacionalistas. Šią vasarą jis pateikė dar vieną naują būdą, kaip galima pašiurpinti homoseksualios orientacijos asmenis. Šis aktyvistas rusų socialiniuose tinkluose ėmė rengti kampanijas, kurių tikslas labai konkretus – rasti netradicinės orientacijos atstovus, o vėliau prieš filmavimo kameras iš jų išsityčioti. Nemažai M. Marcinkevičiaus kompanijos sukurptų siužetų galima išvysti ir garsioje internetinių vaizdo įrašų bibliotekoje „Youtube“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusiškame socialiniame tinkle „Vkontakte“, kuris yra populiarus pasaulinio socialinio tinklalapio „Facebook“ atitikmuo, paspendžiami spąstai: vos tik į kvietimą susipažinti atsako koks nors vyras, pasimatymas jam baigiasi pažeminimo seansu. Susitikti ir susipažinti su kitais jaunuoliais atėję gėjai nustėrsta priešais save išvydę gaują agresyviai nusiteikusių neonacių. Pastarieji prieš įjungtą vaizdo kamerą savo aukas užgaulioja netgi šlapindamiesi jiems ant galvų, mušdami arba kitaip kankindami vidury dienos tiek gatvėse, tiek konspiraciniuose butuose.

REKLAMA

Paviešinti įrašai tampa šantažo įrankiais, kai kuriuos savo orientaciją slepiančius jaunuolius pastūmėja ir į savižudybę.

Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse panašūs vaizdeliai sulauktų aštrių diskusijų bei aršios kritikos, tačiau Rusijos valdžiai visiškai nusispjaut ant engiamų gėjų, tad ji nė trupučio neskuba imtis tyrimų. Primename, kad šią vasarą šalies prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą dėl homoseksualų propagandos. Šiuo įstatymu draudžiama viešai propaguoti homoseksualumą – jokių viešų pasirodymų, paradų, gėjų porų bučinių.

REKLAMA
REKLAMA

„Okupuok pedofilus“ vėliavnešys

Bene labiausiai M. Marcinkevičius yra pasišovęs kovoti su pedofilais. Milžiniško susidomėjimo sulaukusiose televizijos laidose Tesaku vadinamas vyras seka ir filmuoja tariamus pedofilus. Šiai aktyviai kovai plėtoti jis netgi įsteigė šiuo metu jau nemažą aktyvistų būrį vienijantį judėjimą „Okupuok pedofilus“.

Verta pastebėti, kad po kai kuriomis publikacijomis apie Amerikoje besislapstančią D. Kedžio seserį, Seimo narę Neringą Venckienę vis dažniau pasirodo komentarų, kuriuose „violetinės“ masės atstovai reikalauja, kad toks judėjimas gyvuotų ir Lietuvoje.

Per pastaruosius metus M. Marcinkevičiaus sekėjų atsirado ne tik Maskvoje, bet ir kituose Rusijos miestuose, kitose šalyse. Apie jį kuriami reportažai, aršus kovotojas su pedofilais ir seksualinėmis mažumomis kviečiamas į populiarias pokalbių laidas, kuriose diskutuojama apie seksualiai išnaudojamus mažamečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos prieš trejus metus kalėjimą palikusiu laidos kūrėju viešai žavimasi Rusijos interneto portaluose. Tačiau kažkas iš jo oponentų tame pačiame internete plačiai ėmė skleisti gandus, kad M. Marcinkevičiaus brolis ir jis pats neva prieš keletą metų buvo teisti už seksualinį berniukų išnaudojimą.

M. Marcinkevičius žiūrovus ir savo gerbėjus stebina į kiekvieną televizijos laidą pasikviesdamas vaikų, dažniausiai tai būna 13–17 metų berniukai. Iš pradžių Tesakas juos apšviečia apie Maskvoje aukas medžiojančius seksualinius iškrypėlius. Jo surastas masalas (pedofilai) su potencialiomis aukomis susirašinėja elektroninėje erdvėje – pastaraisiais metais skirtingo amžiaus grupių tarpusavio santykius plėtojančiame tinkle „Facebook“.

REKLAMA

Paskui jaunuoliai, lydimi slaptomis kameromis apsiginklavusių M. Marcinkevičiaus bendrų, eina į susitikimus su tariamais pedofilais. Šie jaunuolius pasiveda į parkus, laiptines ar butus, o tada iškart atbėga pagrindinis laidos herojus. Jo naudojamas „firminis“ pasisveikinimas – apsikabinimas per kaklą – simbolizuoja sumedžioto pedofilo demaskavimą. Galiausiai pričiupta auka būna įžūliai apklausiama prieš kamerą, priverčiama parodyti savo mobiliuoju telefonu mažamečiams siųstas žinutes, o tada sulaukia ir bausmės.

Tai, kas vyksta išjungus kameras

Įdomu, kad pirmąjį sezoną linčo teismas būdavo vykdomas gana kultūringai. Prieš pedofilus nebūdavo smurtaujama, nebent jie priešindavosi. Žiūrovai neišgirsdavo ir keiksmažodžių. Vėliau vis dažniau pasigirsdavo užgauliojimų bei įžeidžiamų replikų. Kartais tariami pedofilai sulaukdavo ir fizinių bausmių.

REKLAMA

Verta pastebėti, kad nufilmuotos tamsiausios pedofilų „baudimo“ akcijos dažniausiai būdavo demonstruojamos ne NTV eteryje, o „Youtube“ vaizdo talpykloje.

Bene audringiausios reakcijos sulaukė M. Marcinkevičiaus kompanijos sukurtas vaizdo klipas, kuriame demonstruojama mirties bausmė Uzbekijos piliečiui. Prieš kamerą ašarojantis kaukazietiškos išvaizdos vaikinas sulaukė nemažai peržiūrų „Youtube“ tinklapyje. Vėliau minėtas siužetas iš šio tinklapio buvo pašalintas, tačiau neseniai vėl į jį įdėtas. Skelbta, kad už šį vaizdo klipą M. Marcinkevičius buvo nuteistas 3 metams nelaisvės.

Tame pačiame „Youtube“ iki šiol yra vaizdo įrašas pavadinimu „Kaip netapti gaidžiu zonoje“, kuriame M. Marcinkevičius pateikia naudingų patarimų visiems, kurie pirmąsyk patenka už grotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikams – galvos skausmas

Tesaku vadinamo vyro plėtojama kova su pedofilais įgauna ir tarptautinės politikos atspalvių. Neseniai M. Marcinkevičiaus maršrutas driekėsi ir aplink Lietuvą. Jis bandė patekti į kaimyninę arba, kai kurių apžvalgininkų nuomone, tarptautinius pedofilus ypač viliojančią Latviją, tačiau to padaryti jam nepavyko.

Atsisakymas įsileisti Tesaką į Latviją buvo traktuojamas kaip aršaus rusų nacistų vado bandymas kurstyti nesantaiką šalyje.

Kai nepasisekė įvažiuoti į Latviją, M. Marcinkevičius vyko į Baltarusiją, tačiau net paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas Aliaksandras Lukašenka jo nepalaikė. Čia Tesakas taip pat buvo pripažintas nepageidaujamu asmeniu dėl nacionalinės nesantaikos kurstymo.

REKLAMA

Tokia A. Lukašenkos laikysena kiek nustebino, nes M. Marcinkevičiaus įsteigtas judėjimas „Okupuok pedofilus“ išplitęs ir Baltarusijoje, Vitebsko mieste. Anksčiau viename iš filmuotų reportažų buvo parodytas ir vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip M. Marcinkevičiaus gerbėjai Pskovo mieste sulaiko mažamečių mergaičių gerbėją – pensinio amžiaus Estijos pilietį.

Beje, šis judėjimas sėkmingai veikia ir Kaliningrade.

Ketino aplankyti N. Venckienę?

Pernai ant M. Marcinkevičiaus masalo užkibo ir 22 metų čečėnų tautybės Mugomedas Tobulatovas, tačiau 2012-ųjų gruodį Čečėnijos vadovas Ruslanas Kadyrovas viešai pareiškė, kad šioje šalyje pedofilų nėra.

REKLAMA

Įdomiausia, kad „Youtube“ vaizdo įrašų talpykloje paviešintas M. Tobulatovo dievagojimasis, jog jis nėra čečėnas, vėliau kažkodėl skubiai išimtas paties M. Marcinkevičiaus sekėjų iš Rostovo prie Dono.

Tam tikruose sluoksniuose pasigirdo kalbų, kad Lietuvoje smarkiai įsisiūbavus tariamos Kauno pedofilijos istorijai M. Marcinkevičius su keliais aktyvistais norėjo patekti ir į mūsų šalį bei susitikti su N. Venckiene. Tačiau paskutinę akimirką jis kažkodėl persigalvojo ir pasirinko Latviją. Deja, latviai nacionalsocialistų lyderio neįsileido.

TIK FAKTAI

Rusiškame socialiniame tinkle „Vkontakte“ skelbiama, kad M. Marcinkevičius gimė 1984 metų kovo 1 dieną.

Vyras savo gimtaisiais namais nurodo Maskvą.

Prieš suimamas M. Marcinkevičius studijavo architektūrą viename iš Rusijos universitetų.

Jis skelbiasi, kad palaiko artimus ryšius su mergina, vardu Nensi Malinovaja.

M. Marcinkevičiaus socialinėje paskyroje yra net 130 tūkst. gerbėjų iš visos Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų