REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija į šeštadienį žiauriai nužudytos merginos pagalbos prašymą reagavo tinkamai, sekmadienį pareiškė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po sekmadienį sušaukto atsakingų pareigūnų pasitarimo ministras žurnalistams sakė, kad jis kels klausimą dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovo tinkamumo toliau eiti pareigas.

REKLAMA

"Noriu pabrėžti, kad į pranešimą buvo sureaguota tinkamai, policija operatyviai išsiuntė visas pajėgas į spėjamą nusikaltimo vietovę, o įtariamieji asmenys buvo sulaikyti per labai trumpą laiką. Pagrindinis klausimas - kodėl nebuvo gauti vietos nustatymo duomenys BPC iš judriojo ryšio operatoriaus, kurio paslaugomis naudojosi žuvusioji", - po pasitarimo žurnalistams sakė spaudos konferencijoje sakė ministras.

Jis sakė įpareigojęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorių Remigijų Baniulį skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą, kad būtų įvertinta, ar BPC direktorius Artūras Kedavičius ėmėsi būtinų priemonių dėl skambinančiųjų vietos nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš asmeniškai noriu pabrėžti, kad Bendrojo pagalbos centro direktorius nepadarė visko, kad vietos nustatymo duomenys būtų gaunami iš operatorių ir už tai turėtų prisiimti atsakomybę", - pridūrė ministras, pažymėdamas, jog tai yra jo asmeninė kaip politiko nuomonė

Išsakęs poziciją, kad BPC direktorius "nepadarė visko", ministras vėliau pažymėjo, kad centras nėra kaltas, jog negavo duomenų apie merginos buvimo vietą.

"Tai yra tikrai ne Bendrojo pagalbos centro kaltė - jis negavo tų duomenų, kuriuos turėjo perduoti mobiliojo ryšio operatoriai, kuriems priklauso šis konkretus telefono numeris. (...) Pasirodo, kad ar yra SIM kortelė, ar nėra SIM kortelės, 112 numeriu telefonas yra pasiekiamas. Ir vietą galima nustatyti, ar yra, ar nėra SIM kortelės, nėra jokio skirtumo", - kalbėjo D.A.Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, jis sakė, jog kreipėsi į Ryšių reguliavimo tarnybą (RRT), kad įvardytų, dėl kokių priežasčių BPC negalėjo nustatyti aukos buvimo vietos.

D.A.Barakauskas teigė nematantis savo asmeninės atsakomybės. Pasak jo, pirmadienį jis situaciją ketina aptarti su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Nusikaltimo aplinkybių ministras žurnalistams išsamiau nekomentavo dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo.

Šeštadienį Panevėžio rajone įvykdyta žiauri žmogžudystė, kai, kaip manoma, 17-metė buvo pagrobta, išžaginta ir vėliau sudeginta kartu su automobiliu miške. Mergina prieš tai skambino į BPC, tačiau centro specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

REKLAMA

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tiriantys žmogžudystės Panevėžio rajono Keravos kaime aplinkybes, šeštadienį sulaikė tris nusikaltimu įtariamus asmenis.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų