REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenėje sklando nuomonė, jog vyrai nemėgsta protingų moterų, bijodami atsidurti jų „šešėlyje“, tačiau kai jų akiratyje pasirodo moteris dideliu biustu, vyriška auditorija nuščiūva...

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių sociologė Ivon Rosdeil visada manė, jog tame yra kur kas daugiau prasmės, tad pradėjo tyrinėti ryšį tarp moteriško biusto dydžio ir IQ (intelekto koeficiento). Mokslininkė ištyrė 1200 moterų.

REKLAMA

Rezultatai mokslininkę maloniai nustebino: „Kad ir kaip nemalonu tai pripažinti, bet moterų, kurių krūtys didelės, intelekto koeficientas 5–10 punktų didesnis nei vidutinis“, – sakė Rosdeil, kuri pati gali pasigirti tik A dydžio liemenėle.

Tyrimo metu visas dalyves padalino į penkias kategorijas, į kurias pastarosios buvo paskirtos pagal krūtinės dydį: nuo paties mažiausio iki paties didžiausio. Paskui šios moterys turėjo atlikti įprastą IQ nustatymo testą.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, jog didesnių dydžių savininkių rezultatai yra 10 punktų geresni, o mažesnių krūtų savininkėms ne taip pasisekė. Net tų moterų, kurių krūtinės dydis „papuolė“ į aukso viduriuką, surinko 3–5 daugiau punktų nei beveik plokščios krūtinės savininkės.

Kodėl niekas net neįtaria, kad moterys, kurių biustas didelis, yra kur kas intelektualesnės? Roseil teigimu, dėl to kalti kaip tik vyrai!

„Net jei ji pradės su juo kalbėti apie Einšteino teorijų vertinimą, jis vis tiek nieko, išskyrus jos dekoltė, nematys, o paskui net neprisimins, apie ką ji kalbėjo. Vyrų atmintyje dažniausiai išsisaugo informacija apie moters krūtinės seksualumą, o ne apie jos intelektą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar aišku, kodėl susidariusi tokia nuomonė apie moterų kvailumą – juk jei mes nieko, išskyrus krūtinės dydį, negalime prisiminti, vadinasi, ten, kur to „dydžio“ nėra, lieka tik pradėti domėtis vykstančiu pokalbiu su gražiosios lyties atstove.

„Mielos skaitytojos, gal galėtumėte patvirtinti arba paneigti šio tyrimo duomenis?“ – prašome, parašykite savo nuomonę komentarų grafoje, kuri yra žemiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų