REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) įkūrėjas Viktoras Uspaskichas vėl išvyko į Maskvą, šios kelionės tikslų parlamentaras nelinkęs atskleisti.

REKLAMA
REKLAMA

"Su visais parlamentarais, kurie vyko į Maskvą, į draugiškas varžybas, tai aš kartu su jais nuskridau. Bet yra ir savo reikalų", - BNS telefonu ketvirtadienio vakarą sakė V.Uspaskichas, paklaustas, kokiu tikslu ir kur yra išvykęs.

REKLAMA

Seimo valdyba yra komandiravusi į rugsėjo 19 - 23 dienomis vyksiančias tarptautines parlamentarų žaidynes Maskvoje 11 įvairioms frakcijoms priklausančių Seimo narių.

V.Uspaskicho šioje delegacijoje nėra.

Paklaustas, ar į Maskvą išvyko verslo reikalais, V.Uspaksichas atsakė: "Aš dabar nepasakosiu". Į Lietuvą jis teigė grįšiąs po kelių dienų.

Į klausimą, ar yra gavęs Seimo valdybos leidimą, V.Uspaskichas atsakė paaiškinimu: "Parašiau prašymą".

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kancleris Jonas Milerius BNS ketvirtadienį teigė, jog valdyba nėra išdavusi leidimo V.Uspaskicho kelionei į Maskvą, nes parlamentaro prašymą gavo ketvirtadienio popietę, o dauguma valdybos narių yra taip pat išvykę iš Lietuvos.

"Kadangi 4 iš 9 valdybos narių yra išvykę Amerikon, penktas šiandien išskrido į Maskvą, į žaidynes, tai pagal Statutą negalėjome sukviesti valdybos. Atsakėme jam oficialiai raštu, kad kadangi pavėluotai kreiptasi, negalėjome sukviest valdybos", - sakė J.Milerius.

Pastaraisiais mėnesiais V.Uspaskichas ne kartą lankėsi Rusijoje. Rugpjūčio pabaigoje jis ten vyko mirus motinai, kuri gyveno Urdomoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų