REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naudojimosi padėtimi grimasos: direktoriaus automobilis remontuojamas savivaldybės įmonės garaže

Darbuotojai: tar­ny­bi­ne pa­dė­ti­mi ir pri­vi­le­gi­jo­mis nau­do­ja­si tik vir­ši­nin­kai

Irena BUDRIENĖ

Šiaulių miesto savivaldybės įmonės „Busturas“ technikos direktoriaus Silvo Gedaminsko asmeninis automobilis „Audi A6" remontuojamas įmonės garaže. S. Gedaminskas aiškina, kad remontuoti nuosavus automobilius garaže leidžia kolektyvinė sutartis. „Negi turėjau varyti mašiną į autoservisą?“ – stebėjosi vienas iš „Busturo“ vadovų.

 Atsiskaitys sugrįžęs

„Šiaulių kraštas“ sulaukė pranešimo, kad bendrovės „Busturas“ angaruose, Šarūno gatvėje, darbininkai remontuoja technikos direktoriaus Silvo Gedaminsko asmeninį automobilį „Audi A6", valstybinis automobilio numeris užfiksuotas.

Į komandiruotę išvykęs S. Gedaminskas patvirtino: prieš išvykdamas į Lenkiją asmeninį automobilį sugedusiu varikliu paliko remontuoti „Busturo“ meistrams. „Variklis leido tepalą, todėl paprašiau vyrų pažiūrėti. Aš pasitikiu savo darbuotojais, negi turėjau varyti mašiną į autoservisą?“ – stebėjosi eksploatacijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Esą kolektyvinėje sutartyje numatyta, kad darbuotojai po darbo gali tvarkyti ne tik darbinius automobilius.

„Kiekvienas gali taisyti savo mašiną „Busturo“ angaruose, bet po darbo valandų. Už automobilio remontą atsiskaitysiu sugrįžęs“, – paaiškino eksploatacijos direktorius.

REKLAMA

Ar atsiskaitys grynais, ar pagal sąskaitą, S. Gedaminskas nenurodė.

Bet fotografas asmeninį vadovo automobilį, remontuojamą „Busturo“ garaže užfiksavo darbo metu. Technikos direktorius šį faktą pripažino.

„Ponai viršininkai“

Kolektyvinė sutartis, kuria bando dengtis S. Gedaminskas, yra pasibaigusi, o kita – nepasirašyta, nes nenorima didinti atlyginimų. Tai patvirtino „Busturo“ darbuotojų profsąjungos pirmininkė Alma Steponavičienė.

Jos žodžiais, „Busture“ gajos sovietinės tradicijos: bendrovės šaltkalviai remontuoja „ponų viršininkų“ automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad automobiliai būtų taisomi eiliniams darbuotojams – pasakos, tarnybine padėtimi ir privilegijomis naudojasi tik viršininkai“, – sakė A. Steponavičienė.

Ji pasakojo, kad su lojaliais, viršininkų automobilius remontuojančiais šaltkalviais „atsiskaitoma“ jiems sumokant premijas iš bendros „Busturo“, o ne asmeninės direktorių kišenės.

A. Steponavičienės žodžiais, tuo metu, kai remontuojamos viršininkų mašinos, iki bendrovės autobusų remontininkų rankos „neprieina“.

Nors S. Gedaminskas redakcijai sakė, kad asmeninį automobilį į garažą atvarė prieš savaitę, darbuotojai tvirtino ją ten stovint tris savaites.

Darbuotojai nepatenkinti

„Atsisakoma kelti atlyginimus vairuotojams, bet perkami nauji automobiliai „Busturo“ administracijai“, – tvirtino profsąjungos vadovė ir nurodė, kad neseniai įmonė nusipirko 2008 metų laidos „Volkswagen“ markės automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbuotojai įtaria, kad vadovai važinėja su bendrovės automobiliais ir ne darbo reikalais, o įmonės logotipo ant jų – nėra.

Žurnalistams S. Gedaminskas sakė išvykęs į Lenkiją, o darbuotojai aiškino, kad jis kartu su „Busturo“ generaliniu direktoriumi Tomu Bielinsku lankėsi naujausių automobilių parodoje Vokietijoje.

Profsąjungos pirmininkės A. Steponavičienės žodžiais, darbuotojai už tą patį atlyginimą yra priversti dirbti vis didesniu darbo krūviu. Vairuotojas ne tik privalo saugiai nuvežti keleivius, pardavinėti bilietus, bet ir įkelti sunkesnius krovinius senyvo amžiaus keleiviams, atlikti kitus darbus.

Profsąjungos žiniomis, vakar vienas vairuotojas keleivių buvo užpultas ir sužalotas. „Atvirose kabinose vairuotojams jau darosi nesaugu“,– sakė profsąjungos pirmininkė ir stebėjosi, kad nesirūpinama vairuotojų saugumu.

P.S.

S. Gedaminsko automobilio remonto istorija pradėjus domėtis žurnalistams, įvertinti situaciją savivaldybė pasiuntė savo atstovus. Darbuotojai pasakojo, kad delegacijai dar neatvykus, S. Gedaminsko automobilis buvo nukeltas nuo duobės ir „paslėptas“ garaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų