REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

61 metų vyras iš Teksaso (JAV) kreipėsi į medikus skųsdamasis galvos svaigimu. Atlikus blaivumo testą, paaiškėjo, kad vyro organizme yra 0,37 promilės alkoholio. Tai beveik penkis kartus daugiau nei leistina norma, rašo npr.org.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia aplinkybė atrodo keistai, mat vyras pareiškė tą dieną nevartojęs nė lašo alkoholio.

„Jis tapdavo girtas išvis negėręs alkoholio. Ar tai būtų sekmadienio rytas bažnyčioje, ar bet kur kitur. Jo žmona labai sunerimo, net nupirko alkotesterį“, – pasakojo medicinos seselė.

REKLAMA

Galų gale daktarams pavyko nustatyti priežastį, kodėl vyras net negerdamas yra girtas. Pasirodo, tokią būseną sukelia per didelis mielių kiekis vyro virškinamajame trakte.

Po kelių parų tyrimų paaiškėjo, kad vyras savo organizme turi alaus mieliagrybių, kurios ir sukelia girtumą. Kiekvieną kartą, kai vyriškis suvartoja maisto produktų, kuriuose yra krakmolo, virškinamajame trakte esančios mielės paverčia medžiagas į etanolį, dėl to vyras ir apgirsta.

Vyro organizme ilgiau užsibūna mielės, kurios yra randamos daugelyje produktų kaip sudedamoji dalis. Tačiau daugeliui žmonių dėl to nekyla problemų, kadangi jos greitai pasišalina iš organizmo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų