REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Susišaudymo Kosove metu žuvo lietuvis ES misijos narys

(papildyta 15.33 val.)

Ketvirtadienį per apšaudymą žuvo Europos Sąjungos teisės viršenybės misijoje Kosove (EULEX) tarnavęs Lietuvos muitinės pareigūnas Audrius Šenavičius, pranešė Lietuvos muitinės departamentas.

Ketvirtadienį per apšaudymą žuvo Europos Sąjungos teisės viršenybės misijoje Kosove (EULEX) tarnavęs Lietuvos muitinės pareigūnas Audrius Šenavičius, pranešė Lietuvos muitinės departamentas.

REKLAMA

„Šiandien apie 8 val. 15 min. vietos (9 val. 15 min. Lietuvos) laiku priėmėme vieną EULEX narį, pašautą dviem kulkomis“, – sakė naujienų agentūrai AFP Mitrovicos miesto ligoninės vedėjas Milanas Ivanovičius. Pasak jo, pastangos atgaivinti pacientą buvo bergždžios, tad po kelių minučių buvo konstatuota pareigūno mirtis.

Prištinos žiniasklaida pranešė, kad žuvęs policininkas buvo lietuvis, tvirtina serbų naujienų portalas b92.net.

„Beta news“ rašo, kad dar du pareigūnai buvo sužeisti susišaudymo metu ir šiuo metu yra gydomi Kosovska Mitrovica ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

"Du EULEX automobiliai, kuriais per reguliarią rotaciją nuo pirmų vartų važiavo šeši darbuotojai, nežinomų asmenų buvo apšaudyti Zvečano savivaldybėje. Incidento metu žuvo vienas EULEX derbuotojas", - skelbiama ES misijos Kosove svetainėje.

REKLAMA

"Nedelsiant buvo pasitelktas Mitrovicos specialios paskirties būrys, vyksta žmogžudystės tyrimas. Teritorija buvo uždaryta", - rašoma pranešime.

Šalies vadovai pareiškė užuojautas dėl Kosove žuvusio Lietuvos pareigūno

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautas dėl ketvirtadienį per apšaudymą Kosove žuvusio Lietuvos Muitinės departamento pareigūno Audriaus Šenavičius.

"Pareigūnas buvo kruopštaus ir atsakingo požiūrio į darbą bei profesionalumo pavyzdys kolegoms Lietuvoje ir užsienyje, už tai pelnė ne vieną ir savo vadovybės, ir priimančiosios šalies pareigūnų padėką ir įvertinimą", - sakoma šalies vadovės užuojautoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardu reiškiu gilią užuojautą pareigūno A.Šenavičiaus žmonai ir dviem sūnums, artimiesiems ir tarnybos draugams. Šią sunkią netekties ir skausmo valandą kartu su jumis gedi visa šalis. Tikiu, kad mūsų tautos sūnaus gyvybė, paaukota vardan visų mūsų saugumo ir taikos, nebus beprasmė, o piktadariai bus surasti ir sulauks pelnytos bausmės", - teigė Vyriausybės vadovas.

Užuojautą žuvusiojo šeimai pareiškė ir Muitinės departamento generalinis direktorius Antanas Šipavičius.

35 metų A.Šenavičius nuo 2012 rugpjūčio metų tarnavo Europos Sąjungos teisės viršenybės misijoje Kosove (EULEX).

Pasak Muitinės departamento pranešimo, ankstų ketvirtadienio rytą Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano, miesto buvo užpulti ir apšaudyti automobiliais važiavę EULEX misijos pareigūnai tarnybos metu. Kol kas nėra žinoma, kas apšaudė EULEX pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susišaudymo metu buvo sužeisti dar du pareigūnai, kurie gydomi ligoninėje.

Tyrimą vykdo EULEX. Į įvykio vietą išsiųsti Kosove dislokuoti NATO vadovaujamų tarptautinių pajėgų (KFOR) kariai.

Kosove žuvus lietuviui, L.Linkevičius pasmerkė prievartos naudojimą prieš ES misiją

Ketvirtadienį per apšaudymą žuvus Europos Sąjungos misijoje Kosove tarnavusiam Lietuvos muitinės pareigūnui, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasmerkė prievartos naudojimą prieš ES personalą.

"L.Linkevičius pareiškė užuojautą Šiaurės Kosove žuvusio Lietuvos muitinės pareigūno Audriaus Šenavičiaus artimiesiems ir griežtai pasmerkė prievartos naudojimą prieš Europos Sąjungos civilinės misijos personalą", - sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

REKLAMA

"Reiškiu pačią nuoširdžiausią ir giliausią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems ir linkiu stiprybės šią sunkią netekties valandą", - cituojamas ministras.

Žuvęs Muitinės departamento pareigūnas 35 metų A.Šenavičius nuo 2012 rugpjūčio metų tarnavo Europos Sąjungos teisės viršenybės misijoje Kosove (EULEX).

Ankstų ketvirtadienio rytą Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano, miesto buvo užpulti ir apšaudyti automobiliais važiavę EULEX misijos pareigūnai tarnybos metu. Kol kas nėra žinoma, kas apšaudė EULEX pareigūnus.

Susišaudymo metu buvo sužeisti dar du pareigūnai, kurie gydomi ligoninėje.

Tyrimą vykdo EULEX. Į įvykio vietą išsiųsti Kosove dislokuoti NATO vadovaujamų tarptautinių pajėgų (KFOR) kariai.

REKLAMA

C.Ashton : ES pasiryžusi tęsti įsipareigojimus šioje šalyje

 Europos Sąjungos (ES) išorės politikos vadovė Catherine Ashton (Ketrin Ešton) pasmerkė išpuolį, per kurį žuvo ES misijoje Kosove dalyvavęs lietuvis Audrius Šenavičius, ir pabrėžė, kad ES pasiryžusį tęsti veiklą šioje šalyje.

"ES yra pasiryžusi tęsti įsipareigojimus Kosove ir darbą siekiant palengvinti dialogą", - ketvirtadienį išplatintame pareiškime teigė C.Ashton.

Ji taip pat sako kuo griežčiausiai smerkianti ataką ir pažymi, kad "kaltininkai turi būti patraukti atsakomybėn".

"Aš raginu visas šalis padvigubinti pastangas, kad būtų įgyvendinti pasiekti susitarimai, normalizuoti santykiai ir pagerintas žmonių gyveninas Šiaurės Kosove" - teigia C.Ashton.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

C.Ashton reiškia užuojautą žuvusiojo šeimai ir draugams.

Pasak naujienų agentūros AFP, šis išpuolis neramiame šiauriniame regione buvo pirmoji mirtina ataka prieš ES teisės viršenybės misiją Kosove (EULEX) nuo jos įkūrimo prieš penkerius metus.

Kosovo premjeras Hashimas Thaci (Hašimas Tačis) pasmerkė tą incidentą kaip "šlykštų ir gėdingą aktą prieš įstatymų viršenybę ir tvarką".

Kosovo užsienio reikalų ministras Enveras Hoxhajus (Enveras Hodžajus) "Twitter" paskyroje taip pat pasmerkė išpuolį ir išreiškė viltį, kad už jį atsakingi asmenys stos prieš teismą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų