REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė TEO pranešė pasiūlisui pirmą standartizuotą interneto „Saugumo sprendimų“ paslaugą Lietuvoje ne tik didžiosioms, bet ir smulkioms bei vidutinėms verslo įmonėms. Bendrovės atstovai prognozuoja, kad tokio pobūdžio paslaugomis ateityje naudosis bene pusė šalies įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak TEO atstovų, Interneto grėsmėms tampant vis sudėtingesnėms ir dažnėjant kibernetinių atakų, įmonėms tampa vis sunkiau savo jėgomis apsaugoti įmonės kompiuterių tinklą.

REKLAMA

„Saugumo sprendimai“ – pirmoji tokio pobūdžio paslauga Lietuvoje, apimanti visą aptarnavimą – nuo įrangos parinkimo, diegimo iki priežiūros. Sprendimas sukurtas atsižvelgiant į pasaulio tendencijas: jis yra paprastas, priežiūrai nereikia samdyti IT specialistų, diegti papildomų programų, sakoma TEO pranešime.

„Mūsų vertinimu, ne mažiau nei pusė šalies įmonių per artimiausius penkerius metus naudosis tokio pobūdžio saugumo sprendimais. Interneto grėsmėms įgaunant vis didesnį mastą ir tampant kompleksiškoms, įmonės pasitelkia šių technologinių sprendimų ekspertus, ieško paprastesnių sprendimų“, – teigia TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Paslauga „Saugumo sprendimai“ veikia įdiegus specialiai parinktą įrangą įmonės kompiuterių tinkle, kuri leidžia kompiuterius apsaugoti nuo įsilaužimų, nepageidaujamų elektroninių laiškų (angl. spam), blokuoti prieigą prie virusais užkrėstų arba kitų nepageidaujamų interneto tinklapių. Paslauga taip pat leidžia įmonei nuotoliniu būdu valdyti jos tinklo kompiuteriuose įdiegtas programas.

Paslauga taip pat užtikrina, kad iš įmonės tinklo nebūtų platinami virusai: apsaugo, kad kompiuteriai netaptų interneto piktavalių įrankiu ir jais nebūtų galima surengti elektroninių paslaugų trikdymo (DDoS) atakų. Apsisaugoti nuo šios grėsmės kompiuterių vartotojams tampa vis aktualiau – Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos padalinio CERT-LT duomenimis, pranešimų apie DDoS atakas antrą šių metų ketvirtį, palyginti su pirmuoju, užregistruota 29 proc. daugiau, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų