REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės institucijos – ministerijos ir joms pavaldžios įstaigos – švaisto mokesčių mokėtojų pinigus, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Audito komiteto duomenimis, valstybės biudžeto lėšas naudojančios institucijos 2013 metų pirmąjį pusmetį, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, reprezentacijai ir tarnautojų premijoms išleido beveik dvigubai daugiau. Reprezentacijai pirmąjį 2013 m. pusmetį išleista 8,7 mln. Lt (3 mln. Lt daugiau nei 2012 m. I pusmetį), premijoms – 1,9 mln. Lt (1 mln. Lt daugiau nei 2012 m. I pusmetį).

REKLAMA

„Panašu, kad valdantiesiems apetitas kyla bevalgant. Skaičiai rodo, kad „puotauti“ pradėta dar prieš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžią. Nors valdantieji dažnai sako, kad atsakingai ir taupiai naudoja lėšas, tai yra akių dūmimas – matome, kad šalies mokesčių mokėtojų lėšos ir toliau neatsakingai švaistomos“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas ir Seimo Audito komiteto narys Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija dar šiemet gegužę pastebėjo, kad 2013 m. pirmąjį ketvirtį valstybinės institucijos ir įstaigos tarnautojų darbo užmokesčiui išleido milijonais litų daugiau nei buvo planuota. Seimo Audito komiteto duomenimis, tarp labiausiai išlaidų planą tarnautojų darbo užmokesčiui viršijusių institucijų 2013 m. I-ąjį ketvirtį pateko Krašto apsaugos ministerija, Finansų ministerija ir Vidaus reikalų ministerija.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų