REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos tyrimo metu nustatyta įvairiuose Lietuvos miestuose gyvenanti grupė moksleivių, kurie naudodamiesi Jungtinėse Amerikos Valstijose veikiančiomis anoniminėmis interneto tarnybinėmis stotimis neteisėtai prisijungdavo prie interneto svetainių ir jas sugadindavo ar pakeisdavo duomenis iš chuliganiškų paskatų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno policija praneša baigusi tirti bylą dėl gegužės 28 dieną įvykdyto įsilaužimo į Kauno miesto savivaldybės administracijos interneto svetainę www.kaunas.lt ir poveikio jai.

REKLAMA

Pareigūnai pažymi, kad laikinai buvo sutrikęs informacijos pasiekimas.

Nepilnamečiai, gyvenantys skirtinguose Lietuvos miestuose, tarpusavyje bendravo internetu naudodamiesi slapyvardžius, savo asmens duomenų vienas kitam neatskleisdami, tokiu būdu pažįstami tik virtualioje erdvėje. Baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos ir poveikio elektroniniams duomenims kyla tik asmenims nuo 16 metų amžiaus, tačiau neteisėtas veikas įvykdžiusių paauglių tėvams gali būti pareikšti ieškiniai patirtiems nuostoliams atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, ji organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Kauno apskrities policija informuoja, kad tie, kas neteisėtai sutrikdė ar nutraukė informacinės sistemos darbą padarydamas didelės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų