REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gatvė: pėstieji priversti sprukti kaip zukiai nuo kelyje karaliaujančių vairuotojų

Net kertant pėsčiųjų perėją reikia bėgti, kad nepakliūtum po ratais.

Lietuvoje nesaugu ne tik važiuojantiems automobiliuose, bet ir pėstiesiems, kurie priversti bėgti it zuikiai net per pėsčiųjų perėją. Ne veltui nuo metų pradžios pėstieji į eismo įvykius pateko net 645 kartus. 

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius portalo žurnalistams sakė, kad pėsčiajam pakanka nulipti nuo šaligatvio ir žengti vieną žingsnį ant perėjos: „Visi automobiliai Jus praleis“. Tačiau šie komisaro žodžiai kertasi su realybe, mat sostinės vairuotojai nepaiso taisyklių ir nepraleidžia net vaikų, nors šie išmokyti mokyklose stengiasi laikytis Kelių eismo taisyklių.

REKLAMA

Pėsčiųjų interesų nepaisoma net reguliuojamose perėjose. Nepaisant, kad pėstysis nespėjo pabaigti manevro, užsidegus raudonam šviesoforo signalui vairuotojai skuba važiuoti rodydami pėstiesiems, kad kuo skubiau bėkite.

Nereguliuojamose perėjose pėstieji priversti bėgti, nes žino, kad atvažiuojantis automobilis jų nepraleis, o kita juosta paskui važiuojantis dar ir partrenks.

Pasak specialistų, pėsčiųjų perėja, nors ir pažymėta raudona spalva, nesustabdys pažeidėjo vairuotojo. Priešingai nei Lietuvos , Estijos sostinėje Taline prie kiekvienos nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos yra įrengti „gulintys policininkai“, kurie savaime sudrausmina automobilininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarp Lietuvoje įrenginius galima pamatyti tik mažuose miesteliuose, o Vilniuje juos galima suskaičiuoti ant pirštų.

Tiesa, kelininkų teigimu, „gulinčius policininkus“ ypatingai pamėgo vogti metalo vagys, todėl jų atsisakyta ir perėjos dažomos raudona spalva.

Taline, beje, vairuotojai yra daug drausmingesni, jie sustoja net ir tuomet, kai pėstysis tik priartėja prie perėjos neįsitikinus, ar jis kirs „zebrą“ ar ne.

Matyt, todėl ten nukentėjusių pėsčiųjų beveik nėra. Taline šiemet partrenkti tik šeši asmenys, kurie staiga išbėgo į važiuojamąją gatvės dalį. Keturi iš jų – neblaivūs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų