REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai konferencijai „Socialinių ir humanitarių mokslų horizontai“, visuomenė supažindinama su socialinių ir humanitarinių mokslų vertinimo problematika ir aktualijomis, pranešė Lietuvos mokslo taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos mokslo tarybos Humanitarinių ir socialinių mokslų komiteto pirmininkės prof. Rūtos Petrauskaitės, aplinkosauga, demografija ir daugelis kitų aktualių visuomenei klausimų iš esmės yra socialinio ir kultūrinio pobūdžio. Šių mokslo sričių atstovai Europoje, mokslo politikai gilinasi, kaip reikėtų keisti humanitarinių ir socialinių mokslų disciplinas, kad jos taptų šiuolaikinio mokslinio mąstymo dalimi ir padėtų spręsti visuomenės problemas.

REKLAMA

Neseniai išleista mokslo sociologijos studija „Socialinių ir humanitarinių mokslų vertinimo praktika Lietuvoje“ yra galimybė socialinių ir humanitarinių mokslų vertę šiandienos visuomenėje aptarti ne tik politiniu lygmeniu, bet išsamesnei diskusijai pakviesti Lietuvos mokslo bendruomenę ir visuomenę.

Pranešama, kad renginys vyks šiandien (rugsėjo 18 d.) 15 val. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskio bibliotekoje (Žygimantų g. 1, Vilnius).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų