REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Facebook“ siekia žymiai padidinti interneto pralaidą ir sumažinti naudojimosi juo kaštus taip, kad pasaulinis kompiuterių tinklas veiktų 100 kartų efektyviau nei dabar. Apie tai skelbiama oficialiame „Facebook“ tinklaraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sumažinti naudojimosi interneto ryšiu kainą „Facebook“ ketina naudodama naujas internetu siunčiamų duomenų glaudinimo ir duomenų perdavimo technologijas. Jų diegimas esą nepareikalaus padidinti interneto serverių skaičiaus. „Facebook“ specialistų skaičiavimais, dabar naudojamų interneto serverių pakaktų, kad jais siunčiami duomenų srautai išaugtų 500 proc. lyginant su dabartine jų apkrova.

REKLAMA

„Facebook“ vadovai mano, kad interneto veikimo efektyvumo padidinimas suteiktų galimybę naudotis juo kiekvienam mobilųjį telefoną turinčiam žmogui. Pasiekti šį tikslą esą padės šiemet inicijuotas „Internet.org“ projektas, kuriame be „Facebook“ dalyvauja „Ericsson“, „Nokia“, „Qualcomm“, „Samsung“ ir kitos bendrovės.

„Facebook“ tikisi, kad nauji interneto efektyvumą padidinsiantys standartai bus sukurti per artimiausius 5 - 10 metų. Pasak šio socialinio tinklo atstovų, dabar juo naudojasi daugiau nei 1 mlrd. žmonių. Skaičiuojama, kad pasaulyje yra apie 2,7 mlrd. interneto vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų