REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė IBM planuoja skirti „Linux“ operacinės sistemos plėtrai milijardą JAV dolerių. Už šiuos pinigus bus išplėstas „Linux“ plėtotojų pačioje IBM skaičius, atidarytas naujas „Linux“ plėtojimo centras ir sukurta „debesų“ platforma, leidžianti kitoms bendrovėms kurti ir internetu bandyti su „Linux“ suderinamą programinę įrangą, skelbia „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

IBM skirtas milijardas dolerių „Linux“ branduoliui plėtoti bus panaudotas per artimiausius 4 - 5 metus, sakoma pranešime. Dėl šios investicijos sukurtos naujos technologijos bus naudojamos IBM serveriuose.

REKLAMA

IBM jau seniai yra viena didžiausių atvirosios operacinės sistemos „Linux“ rėmėjų ir daug investuoja į jos naudojimo verslo segmente sprendimus. „Linux“ branduoliu paremtos operacinės sistemos jau tapo daugelio serverių platformų pagrindu, jos naudojamos „Google“ ir kitų didžiųjų interneto bendrovių duomenų centruose. Pati IBM „Linux“ branduolio operacinę sistemą „PowerLinux“ diegia „Power“ šeimos serveriuose.

Rinkos tyrimų bendrovės IDC duomenimis, šiuo metu apie 23 proc. įmonių ir organizacijų perkamuomuose serveriuose naudojama „Linux“ OS. „Microsoft Windows“ dalis šiame segmente sudaro apie 49 proc.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų