REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, jog Lietuva kol kas neketina sekdama Rusijos pavyzdžiu pati imtis priemonių, atsakydama į griežtą vežėjų patikrą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, jog Lietuva kol kas neketina sekdama Rusijos pavyzdžiu pati imtis priemonių, atsakydama į griežtą vežėjų patikrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį interviu Žinių radijui ministras taip pat sakė manantis, jog situacija nebeturėtų aštrėti, kartu pastebėdamas, kad neigiamus padarinius jau pajuto ir Karaliaučiaus srities gyventojai, kur ima stigti kai kurių prekių.

REKLAMA

„Buvo tokių balsų, kad štai imkimės ir mes, tikrinkime keliaujančius keleivius po pusę dienos, tas būdas nėra (tinkamas – red.) būdas, mes nenorim veltis į tą kovą be taisyklių, tai tikrai nėra mūsų metodai bendravimo, antra, tai nėra perspektyvu, ekonominis karas, jo eskalavimas niekam nėra naudingas, nematome tam prasmės, ir bent jau kol kas tokių dalykų nesvarstom“, – sakė L.Linkevičius.

„O ateityje žiūrėsim, aš vis tik drįstu abejoti, kad situacija paūmės, turėtų kažkaip normalizuotis, nereikės svarstyti tų dalykų (analogiškų atsakomųjų priemonių – red.)“, – pridūrė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

L.Linkevičius sakė tikintis, kad svarbus veiksnys sprendžiant situaciją bus Europos Sąjungos pozicija. „Rusija yra svarbus partneris Europos Sąjungai, bet ne mažiau svarbi Europos Sąjunga Rusijai, tai irgi svarbus veiksnys. Tikiuosi, kad nereikės pereiti prie kažkokio rimtesnio klausimo sprendimo, bet šiuo atveju pasakyta aiški, vieninga, noriu pabrėžti, pozicija iš įvarių segmentų – tiek transporto, tiek prekybos, tai parodė, kad esame vieningi ir laikomės tvirtai“, – kalbėjo ministras.

Europos Komisija antradienį paragino Rusiją nedelsiant panaikinti apribojimus lietuviškoms prekėms, teigdama, kad prekybą trikdantys veiksmai neatrodo pagrįsti ir yra diskriminaciniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsakydama į BNS klausimus, atstovybė nurodė, kad Europos Komisija gavo L.Linkevičiaus laišką dėl Lietuvos prekėms taikomų Rusijos muitinės apribojimų. „Komisija toliau įdėmiai stebės situaciją ir imsis reikiamų veiksmų, kad padėtų nepagrįstą spaudimą patiriančiamos šalims“, – teigia atstovybė. Laišku ministras Europos Sąjungos institucijas informavo apie Rusijos muitinės pradėtą detaliąją patikrą, nuo rugsėjo 11 dienos taikomą Lietuvos kroviniams bei vežėjams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų