REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sėkmingiausiuose darbo pokalbiuose kandidatai į tam tikras darbo pozicijas pasako labai daug, o interviuotojai šneka mažai. Naujienų portalas „Business Insider“ primena, kad darbo pokalbyje dėmesio centre yra kandidatas, bet ne interviuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, yra keletas frazių, kurias interviuotojai norėtų pasakyti kandidatams prieš pat darbo pokalbį.

REKLAMA

1. Norėčiau, kad jūs būtumėte mėgstamas

Savaime suprantama? Žinoma, tačiau derėtų prisiminti, daugiau galimybių gauti darbą atsiranda tuomet, kada interviuotojui jūs patinkate kaip asmenybė. „Business Insider“ pataria darbo pokalbio metu daug šypsotis, užmegzti akių kontaktą, tiesiai sėdėti kėdėje ir būti entuziastingam. Svarbu nepamiršti, kad ryšys gali užsimegzti jau darbo pokalbio metu. Žmogus, kuris padaro gerą pirmą įspūdį turi daugiau šansų būti įdarbintas.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nenoriu, kad iš karto pradėtumėte šnekėti, kaip norite šio darbo

Prieš išreiškiant didelį susidomėjimą laisva darbo pozicija, vertėtų sužinoti, kuo daugiau detalių apie darbo specifiką, reikalavimus.

3. Noriu, kad išsiskirtumėte

Liūdna tiesa yra ta, kad interviuotojas darbo pokalbio pabaigoje sako paskambinsiąs, tačiau dažnai taip ir nesulaukiama skambučio.

Darbdaviai teisinasi, kad dėl didelio darbo pokalbių skačiaus, dažnai net pamirštamas pats pokalbis. Ypač tai galioja tuomet, kad kandidatas neišsiskyrė iš kitų pretendentų ir interviuotojas jo tiesiog neatsiminė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Business Insider“ būsimiems darbuotojams siūlo darbo pokalbio metu bandyti išsiskirti iš kitų kandidatų.

4. Nebūkite negatyvus

Jeigu norėdami išsiskirti, būsite negatyvus jūsų darbdavys tikrai neatsimins. Darbo pokalbio metu siūloma stengtis pateikti geriausią „savojo aš“ versiją.

5. Noriu paklausti daugybės klausimų apie tai, kas iš tiesų rūpi kandidatui

Svarbu atminti, kad darbdavys, spręsdamas, ar tinkate laisvai darbo vietai, visų pirma galvos apie jūsų asmenybę, charakterio bruožus, kuriuos atskleisite darbo pokalbio metu.

REKLAMA

6. Norėčiau, kad būtumėte pasidomėjęs mūsų kompanija

Darbdavius lengviau sužavi tie kandidatai, kurie parodo, kad yra gerai įsigilnę į potencialios darbovietės veiklos specifiką, nemažai gali pasakyti apie pačią kompaniją. Kitaip tariant, gauti naują darbą turi daugiau galimybių tie žmonės, kurie žino, į kokią kompaniją eina.

7. Noriu žinoti priežastis, kodėl norite šio darbo

Kandidato motyvacija ir noras dirbti labiau įtikins darbdavį, jeigu jūs nurodysite konkrečias priežastis, kodėl norite šio darbo. Kalbėjimas abstrakčiomis frazėmis šiuo atveju tikrai nepadės. Galbūt jus žavi dažnos komandiruotės, ar rutiniškas darbas, kurį ir siūlo naujoji darbovietė? Šioje vietoje „Business Insider“ siūlo būti kuo konkretesniems.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų