REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Strauss'as-Kahnas (Dominikas Strosas-Kanas) antradienį pradėjo dirbti Serbijos vyriausybės patarėju ekonomikos klausimais, – šis darbas jam ne pirmas po sekso skandalo, dėl kurio jis buvo priverstas atsisakyti darbo TVF ir ambicijų siekti Prancūzijos prezidento posto.

REKLAMA
REKLAMA

D.Straussas-Kahnas, kuris buvo įdarbintas trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui, per kurį neims atlyginimo, spaudos konferencijoje sakė, kad jie su komanda neturi „burtų lazdelės arba sidabrinės kulkos“ Europos Sąjungos narystės siekiančios šalies ekonomikai stabilizuoti.

REKLAMA

64-erių metų ekonomistas buvo priverstas palikti TVF po to, kai 2011 metais vieno Niujorko viešbučio kambarinė apkaltino jį lytiniu nusikaltimu. Vėliau jis įsidarbino nedideliame Prancūzijos investiciniame banke „Arjil“ ir sako, kad konsultavo bendroves visame pasaulyje.

Serbijos vyriausybė, leidusi suprasti, kad planuoja prašyti TVF paskolos, tačiau sunkiai kovodama su valstybės skola ir biudžeto deficitu, nesigilina į D.Strausso-Kahno asmeninio gyvenimo detales.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Niujorke D.Straussui-Kahnui pateikti kaltinimai netrukus buvo atmesti, šiam ekonomistui teks stoti prieš teismą Prancūzijoje, kur jis yra kaltinamas sąvadavimu, susijusiu su šiauriniame Lilio mieste vykusiomis sekso orgijomis, kuriose pats dalyvavo.

Serbijos vicepremjeras Aleksandras Vučičius pareiškė, kad serbams mažiau rūpi prancūzo asmeninis gyvenimas nei tai, kaip jis gali sutvarkyti Serbijos ekonomikos pagrindus - 380 eurų siekiantį mėnesinį atlygį, 24 procentų nedarbą, valstybės skolą, kuri, kaip prognozuojama, sieks 65 procentus metinės produkcijos, ir biudžeto deficitą, kuris turėtų viršyti 5 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didysis Picasso (Pikasas) blogai elgėsi su moterimis ir vaikais, o kai kurie kiti žmonės, pavyzdžiui Hitleris, mylėjo moteris“, – sakė A.Vučičius kalbėdamas per valstybinę televiziją praėjusią savaitę.

„Jeigu norite spręsti pagal tai, tuomet galite vertinti Straussą-Kahną neigiamai“, – pridūrė jis.

Dalyvaudamas spaudos konferencijoje su D.Straussu-Kahnu antradienį vicepremjeras pareiškė: „Dominique'as Straussas-Kahnas yra ekspertas. Ekonomikoje dar niekada negirdėjau, kad kas nors abejotų jo patirtimi. Mums ne gėda pasakyti, kad tas vaikinas kur kas geriau supranta tuos dalykus už mus“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų